Реклама / Ads
5| 7269 |21.11.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Чакаме Боби Михайлов да подаде оставка. Няма механизъм, по който да го отзоват от БФС

.
Източник: ФрогНюз
Сега седим и чакаме Борислав Михайлов да подаде оставка. Няма механизъм, по който той да бъде отзован. Няма как да му бъде потърсена отговорност за резултатите и провалите. 
 

Това заяви пред Българското национално радио Никола Бушняков - редактор и автор в "Консерваторъ" и зам.-председател на Сдружението "Левски на Левскарите". 

 

Повод за коментара му е исканата оставка на Борислав Михайлов и колегите му в ръководството на Българския футболен съюз. Такива призиви се чуват вече години наред, но Михайлов е на поста от 18 години и изглежда отказва да си тръгне. Съществуват обвинения в порочни избори на изпълкома, но и това не е достатъчно.

 

Последната порция критики дойде заради мача между България и Унгария, който отприщи огромна вълна от гняв сред запалянковци от всички цветове. Фенове на различни клубове се събраха в центъра на София, за да поискат оставката на Боби Михайлов, след като БФС се уплаши от готвените срещу тях протести и поиска УЕФА да премести срещата от стадион “Васил Левски” в София - в Пловдив. Скандалът стигна до международните медии и в крайна сметка мачът се игра без публика в София. Пред стадиона обаче обществото стана свидетел на потресаващи сцени на полицейско насилие. 

 

Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително мълчаливи. Емил Костадинов дори показа среден пръст. Михайлов пък заяви, че няма да подаде оставка и ще насрочи заседание на изпълкома, на което би трябвало Михайлов да подаде оставка. Това заседание би трябвало да се проведе на 27 ноември. Когато и да е Изпълкомът – в петък или понеделник, на него ще бъде обявена дата за извънреден конгрес на Футболния съюз, който най-вероятно ще се проведе през февруари.


“БФС тежи от самото начало. Не е имало някакъв градивен момент. Целият начин на избиране на Изпълкома на БФС е тотално порочен. Там се събират всички футболни клубове в България и всеки има право на един глас. Говорим за едни малки отбори от села и паланки, които са много лесни за манипулиране”, коментира Бушняков.

По думите му именно тези несъвършенства позволяват да съществува моделът “Бащица”.

 

“Това ръководство на Футболния съюз трябва да бъде отстранено”, категоричен бе той. 

 

Според него публичните подстрекатели на протеста са били именно ръководителите на БФС и арогантното им отношение към цялото общество. Според него ако Михайлов остане на поста, са възможни още такива протести и сцени по улиците.

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5401 |19.11.2023 Страхотна победа над Франция изстреля България на върха на европейското по шахмат . 19| 9225 |17.11.2023 Аламанов: Притеснителни прилики между протеста вчера и 2020 г. Помните ли кой ръководеше побоя пред МС тогава? . 15| 5457 |16.11.2023 Евгений Дайнов, DW: Злобата и грозотата стават легитимни, ако всеки има право на собствени факти . 37| 9376 |15.11.2023 Кметът Терзиев се озъби на БФС. Подкрепи феновете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads