Реклама / Ads
11| 10276 |22.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

.
Барселона
Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол“, изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико“.
 

Затварянето му съвпадна с деня, в който изданието публикува три статии, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство. По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има отношение към "международна схема за пране на пари", пише още Сега.


„Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред изданието служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino.


Работещи наблизо потвърждават, че скъпият магазин за дрехи на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен между четвъртък и петък. От вчера вече има и обява на агенция за недвижими имоти, която отдава под наем помещенията от 140 квадратни метра.

 

„Периодико“ се е опитало да се свърже по мейл с фирмата, собственик на италианската марка Ermanno Scervino, но не е получило отговор.


Междувременно соченият в разследването на „Ел Периодико“ като основен акционер във фирмата Numin Invest SL Александър Чаушев обяви, че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем. "Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", казва той. Йовчева е живяла в луксозния имот като наемателка, но Чаушев казва, че не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредническа брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", обяснява Чаушев. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма.

 

Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той.

 

Твърденията на Чаушев са странни, тъй като разследването на "Периодико" е открило, че недвижимият имот е закупен за три милиона евро през 2013 г. се води собственост на Numin Invest S.L, една от двете компании, които са разследвани от каталунската полиция и прокуратурата. Между януари и юли 2013 г. бившата моделка е била единствен администратор на споменатата фирма с капитал 3000 евро. След това този пост се заема от баща ѝ – Георги Йовчев, който добавя още 3006 евро. Т.е. баща и дъщеря са управлявали фирма, на която Чаушев е прехвърлил къщата за 3 милиона.

 

Чаушев твърди, че испанските власти не са го търсили около разследването.

 

"Проверил съм 10 пъти. Включително и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добавя Александър Чаушев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6868 |02.10.2017 Проф. Асен Балтов: Ще променим изцяло подхода към Спешното в ”Пирогов” . 5| 9402 |22.12.2016 Само във Фрог: Лукарски изнудва ВМЗ „Сопот” - иска спешно 14 млн. лв . 3| 6507 |10.01.2016 Д-р Ненков безуспешно пробвал да разбере дали пътят до Белчин се чисти от сняг . 16| 13635 |21.10.2015 Граждани зоват: Спешно проверете кмета на Хасково за купуване на ромски гласове!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads