Реклама / Ads
33| 11477 |04.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Господин Тонев за Борисов: Прилича на полк. Курц от ”Апокалипсис сега”

.
Марлон Брандо в ролята на откачалката полк. Курц...
Думите на премиера Борисов, че няма да остави никой гладен, че с протестите се е целял пуч и т.н. председателят на Българската демократична общност Господин Тонев оприличи на думи и поведение на лудия полковник Курц от филма на Франсис Форд Копола ”Апокалипсис сега” по новелата ”Сърцето на мрака”.
 

Става дума за поквара на съвестта, каза още той в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Това няма нищо общо с дясното и десницата, допълни той. Десницата трябва да дава на хората шанс. На миналото трябва да се гледа като заряд от ценности, за да се построи бъдещето. Европа има два корена - християнство и просвещение, посочи Тонев.

 

Само отворена десница може да се пребори с олигархично-мафиотския модел в България, категоричен е той.

 

Протестите възникнаха на базата на усещането за непоносимостта към корупцията. Другото бе всекидневна проява без острота. Не е проблемът в отказа от антикомунистическа риторика. Паметта за миналото, заедно с неговото осмисляне е едно от задълженията на отворената десница, е менението на Тонев.

 

Шансът на отворената десница е в някаква форма на осмисляне на нещата. Не може да се смени човека горе и всичко се оправя. Единият ресурс са българите в чужбина. Друга група е тази на младите хора. Те трябва да се преборят и участват в едно смислено усилие, категоричен е Тонев.


По думите му една отворена десница, християндемократическа, трябва да заеме мястото си в центъра и измести ГЕРБ.

 

Яснотата в политиката ще помогне на хората да преценят собствената си позиция - дали искат да се занимават с политика, позицията им като избиратели, както и дали принадлежат към някакво политическо течение. Десницата е злоупотребявано понятие, в Западна Европа то се гледа с пренебрежение - десен или ляв не звучи добре. Големите консервативни и християндемократични партии обикновено се настаняват в центъра, коментира Тонев.

 

Преди няколко години в България беше на посещение християндемократа Вилфрид Мартенс, доста дълго време беше председател на Европейската народна партия. Той изрази мнение за политическата констилация в Европа. По думите му една християндемократична партия не може да просперира и да има бъдеще ако единствената и цел е да бъде на власт, допълни Тонев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 24995 |25.08.2020 Господин Борисов, Историята Ви гледа, а нейният съд е безпощаден . 4| 7851 |05.08.2020 Журналист за Борисов: Змията хапе най-силно, когато си отива . 29| 35649 |02.07.2020 Пламен Бобоков показа чата си с Борисов: „Добро утро, Бос“ . 21| 66878 |13.05.2020 Сашо Диков към Борисов: Човече, около теб не просто мирише, а вони на далавера!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads