Реклама / Ads
27| 6293 |04.09.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Емануил Йорданов: Българинът в продължение на десетки години е възпитаван да не уважава закона

.
Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Безобразие има, но има и нещо друго. Българинът в продължение на десетки години е възпитаван да не уважава закона и нищо не го спира. Преди 89 г. мой клиент беше преследван от мъж с нож в ръка, който му крещял ”Ще те убия и ще те излежа”. Представете си за какво става въпрос.
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод на трагедията в центъра на София, при която пиян шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта уби 15-годишно момче на пешеходна пътека.

 

По думите му твърде много мерки трябва да се вземат, за да се промени ситуацията в страната.

 

"Трябва да се възпитава уважение към закона. И най-голямата санкция не може да се озапти хора, които са трайно настроени да не спазват закона. Проблемът касае и състоянието на пътищата, организацията на движението. Как може във въпросната кола да има жена с двегодишното си дете. С кой акъл ти сядаш заедно с някой, който се е напил като маймуна?", попита реторично Йорданов.

 

Адвокат при пътнотранспортни произшествия Елица Буенова от своя страна изрази мнение, че в закона действително има проблем - отнемат автомобили, когато водачите са употребили алкохол, а не им отнемат, когато са причинили смърт.

 

"В случая "Семерджиев" хората са ударени на тротоара. В конкретния случай имаме няколко превантивни мерки, които са много по-важни. Тук имаме няколко много важни теми, които трябва да отворим. Трябва да се въведе "курс за идиоти" за хората, които системно нарушават закона. Трябва да има контрол. Трябва т.нар. "чантаджии" от МВР да бъдат намалени. Тези полицаи, когато са изпратени на определено място, те трябва да следят за цялостния контрол. Униформените лица трябва цялостно да следят за контрола. Трябва и обществото да започне да работи в насока превенция. Трябва социалните да се активират, защото тук имаме дете", категорична бе тя.

 

Бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев пък каза, че на мястото на произшествието не е имало нито един катаджия, само служители на "Охранителна полиция". По думите му имаме със 100 повече тежки произшествия спрямо миналата година. Според него това се случва благодарение на малкото състав в "Пътна полиция".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 17732 |05.07.2023 Васил Василев VS. Валери Йорданов: Директорът на Народния театър стреля актьора с ответен иск за 10 000 лв. . 3| 25523 |08.02.2023 Валери Йорданов: Обиден е отказът на НТ да отбележи 80-годишния юбилей на големия актьор Марин Янев, защото идва Джон Малкович . 9| 16985 |22.12.2021 Емануил Йорданов: Докато прокурорите бият тъпана, се покриват схемите по АМ „Хемус“ . 16| 42305 |28.07.2021 Асен Йорданов: Ружа Игнатова прехвърлила недвижимите си имоти на фирмата на Емил Хърсев, който в момента е икономически съветник на Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads