Реклама / Ads
20| 8700 |01.09.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Eмилиян Гебрев: Прекратиха разследването за отравянето ми. Не вярвам на прокуратурата

.
Емилиян Гебрев
Разследването за отравянето ми е прекратено преди няколко дни. Не вярвам на прокуратурата. Това съобщи по бТВ оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев. Припомняме ви, че според „Шпигел“ руският опозиционер Алексей Навални е отровен с идентично вещество като това, което преди няколко години щеше да убие Гебрев, сина му и негов служител. Ето какво обясни той:
 

Няма как да намеля нещо общо на този първоначален етап. Но не е от типа на обясненията за  руколата и чайя. Истината е това, което изнасят от немската болница. Симптомите, които бяха описани съвпадат. Абсолютно всичко съвпада. Процесите при отравяне при такъв вид вещества са добре известни и са неприятна гледка.

 

И аз бях в медикаментозна кома. Просто изчезваш, загубваш всичко пред себе си и накрая ти става черно. Доста е жестоко, дайте да не травмираме хората. Нека да се концентрираме върху по-важни неща. Ние бяхме пионерите в това направление, преди Навални и Скрипал. Смешна е тезата за руколата и чая. Хората, които извършват дейността, имат време да се оттеглят от случката.  Нашият случай е парадоксален, защото ние сме трима. Важното е, че всички тези случаи очертават огромната пропаст и това, което се случва в страни като Германия и Великобритания.

 

Това са жестоки неща. Отровата в мен е почти разбрана, защото бе изпратена на финландска лаборатория. Не откриха само едно вещество. За да се открие това нещо, нашата страна има възможност да се обърне към организация в защита от химически оръжия. Но това не се прави. Ако беше направено, може би нещата щяха да бъдат по-лесни за нашето разследване. Германия и Великобритания се обръщат за съдействие, защото не се притесняват от каквото и да било. Изглежда ние се страхуваме от нещо. Има органи, които могат да кажат, дали случаите са идентични. Но на пръв поглед да сходни.

 

Официално българската прокуратурата съобщи за участие на ГРУ в това деяние. Съобщи имената на офицерите. Но е важно кой го е разпоредил и защо. Тази крачка напред не се прави. Голяма част от разследванията с помощта на чужди служби започват да стигат до такива етажи на властта, които са неприятни. Беше прекратено поредното трето разследване, стартирало да се извърши. То е прекратено преди няколко дни. То е само в частта, която касае руските граждани, извършили този терористичен акт. Кой има интерес от такова деяние, няма нищо.  Ако някой е изнесъл 10 единици за Украйна, ние сме изнесли 0,5 единици. Ако логиката е тази, много хора трябваше да са ликвидирани.

 

Украйна е страна, която е била в състава на Съветския съюз, сега е призната от цял свят. За доставки за Украйна има призиви от Европейските партньори. САЩ също прави доставки. За 5 години три пъти е спирано разследването. То винаги и подновявано по мое желание. Българската прокуратурата много често се изказва без да мисли. Сега при прекратяването са написани „ен“ на брой неща. Тя каза, че срещата в ЕП е организирана от българската прокуратура. А то се оказа, че не е така. Нямам категорично каквото и да е доверие на българската прокуратура. Явно не само аз съм пострадал от нея. Не съм очаквал, че младите хора така добре разбират случващото се в нашата страна.

 

За доставките за Украйна се раздухаха от българската прокуратура. Никой не разследва генерално. Те разследват малко секторче-хората, които са изпълнители. Прокуратурата казва ,че се интересува от руските офицери. Те се издирват с червена бюлетина. Няма как някой в България да не е помагал. Не трябва да се подценяват възможностите на тези хора. Но тук няма начин някой да не им е помагал. Разследващите не се интересуват от това.

 

Ние не искаме държавата да не ни пречи. В другото ние ще се оправим. Държавата не ни защитава. Всеки трети месец има скандал с нашия бизнес и той е изфабрикуван от държавата. Българската държава не защитава роден бизнес. Напротив, активно съдейства това нещо да се разгради и завода /бел. ред. оръжейният завод „Дунарит“/ да не съществува. Ние сме пратили писма до всички, които имат отношение към този въпрос. Само президента Радев откликна. В  писмото  си, обаче се обърнахме към всички.

 

С новият министър на икономиката направихме една среща. Той е бивш зам.-министри. Да се надяваме, че други мисли му минават през главата.  Засега се правят някакви стъпки. Изпитът за него ще бъде на 2-ри в 13 часа, дали подкрепя старото статукво или е тръгнал по нов път на развитие. На 2-ри трябва да започне една среща за едни милиони, които са откраднати, а „Дунарит“ е платил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 29037 |31.08.2020 Илиян Василев разкритикува Екатерина Захариева за облеклото и в Брюксел . 33| 24791 |31.08.2020 Хр. Иванов разкри как е финансирана хотелската империя на Златев? /видео/ . 23| 17592 |31.08.2020 Васил Божков: Днес Пеевски неофициално използва ДАНС за бухалка и заграбване на бизнеси . 4| 5533 |29.08.2020 Съдебният спор за заместник на Десислава Иванчева ще продължи в Европейския съд за правата на човека

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads