Реклама / Ads
23| 6319 |24.08.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Христо Грозев: Путин нарече Пригожин ”предател”, това логично доведе до ликвидирането му

.
Христо Грозев, разследващ журналист Източник: Стопкадър: Нова телевизия
”Путин нарече публично Пригожин ”предател”. Няма исторически прецедент руското ръководство да нарече някого ”предател” и да няма опит за ликвидирането на съответния човек.” Това заяви пред Нова телевизия разследващият журналист Христо Грозев във връзка с кончината на лидера на ”Вагнер” Евгений Пригожин.
 

"Аз прогнозирах, че някъде към октомври-ноември ще бъде покушението срещу него. Но това, което се случи в Африка, ускори процеса. Пригожин не се отказа от своите амбиции в Африка. В Мали, Южен Судан - той предлагаше своята войска на местните лидери. Те го привиждаха като техен съветник. Генералите около Путин имаха пълната амбиция, че ще поемат територията на "Вагнер" извън Русия", отбеляза журналистът.

 

Относно естеството на взрива, Грозев изрази мнение, че има различни версии, които руските пропагандни канали тиражират.

 

"Този филм вече сме го гледали. Има голяма разлика между това, което се случи през 2014 г. и сега. Има много недоволни източници, които постоянно пускат вътрешни записи. Предлагам да изчакаме 2-3 ч. и ще стане ясно още днес какво точно е свалило самолета. Първата версия е, че е имало 2 взрива. Другата версия е, че е имало заложена бомба на самолета. Аз не изключвам възможността руската пропагандна машина да пусне версията, че покушението срещу Пригожин е дело на украински терористи", посочи той.

 

По думите му единствената причина Путин да направи това, което направи, е именно за да изглежда като сатрап.

 

"Русия е мафиотска страна, в която се работи на принципа на наркомафията. Путин трябваше да направи това. Проблемът е, че има голяма военизирана част в руското общество, която вярваше в Пригожин. Тези хора не са убити и те все още имат достъп до оръжие. Важно е да се отбележи, че не само Пригожин беше убит, но и Уткин", допълни разследващият журналист.

 

Запитан какъв ефект ще има смъртта на Пригожин върху руския елит, Грозев отговори следното:

 

"Генералитетът и тези, които симпатизираха на Пригожин, всички тези хора, имат капацитета да направят един по-качествен преврат. Те ще бъдат неспокойни. Те няма да забравят това, което Путин е направил с Пригожин и ще чакат по-удобен момент за действие", каза още той.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5238 |25.07.2023 Проф. Бранислав Сланчев от Калифорния: Войната в Украйна ще продължи, докато Путин е жив . 9| 3900 |07.06.2023 Евгений Кънев: Честито ни демократично правителство и Бог да му дава сили да пречупи основните путински колони . 2| 4217 |02.06.2023 Ивайло Мирчев: Съгласно ли е българското служебно правителство, че в Русия има демокрация, та да гоним противник на Путин? . 1| 3714 |05.05.2023 Христо Стоичков: ЦСКА запали моето сърце още от дете! 75 години слава, любов и мъка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads