Реклама / Ads
13| 9560 |17.07.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: ГЕРБ ще играят с ”десен” човек, от тези, които знаят кое е ”дясно” и кое ”синьо”

.
Източник: БГНЕС
Предупредих, че ГЕРБ ще играят с ”десен” човек, от тези, които знаят кое е ”дясно” и кое ”синьо”. При ББ всичко е на тезгяха за покупка или продажба - съвест, морал, идеология, идеи, минало, настояще.
 

Това коментира Илиян Василев, бивш дипломат, посланик на България в Русия от 2000 до 2006 г.

 

Това е игра на символно равнище, без много практическа стойност - както беше покупката му на марката СДС.

 

Защото от синята идея не остана много, почти нищо, и това което остана, днес е купено от ГЕРБ и Борисов.

 

Няколко бивши "сини" получиха постове и им бе позволено да направят малко пари.

В кметските избори Бойко не може да играе пряко, защото веднага ще натовари "кандидата" си със сметката на Фандъкова с идиотщините, които се правеха по нейно време. Всъщност и Фандъкова беше лице, Борисов и Орлин Алексиев управляваха. И сега пак се търси ново лице, за да управляват пак същите.

 

За това сега му трябва скрит "кон" като Вили Лилков, който ще се прави на ударен, че няма нищо общо, ще ви говори за модерна София, и прочие визии за 21 век.

И тук идвам до практичното равнище на оценка и вземане на решение - за кого да гласувам?

 

Ако за мен е най-важно "идеологическите шампи" и "политически стерилитет" - моля гласувайте за Вили Лилков. И с родата е ОК, и с партийния си опит. Ако избирате човек да свърши работа и да прекъсне схемите на Борисов - не е Лилков човека.

 

Много съжалявам да разочаровам "десните" /тя и корупцията на Борисов е "дясна"/ и "сините" /в различните им нюанси - но всички до един без право на претенция, а с тежки грехове към избирателите през всичките тези години на прехода/, които ще застанат зад Вили Лилков, но именно в състезанието за достоверност за бъдещето, за управленските умения и доказани качества Вили няма особени аргументи.

 

Нито в публичното управление има нещо, с което да е бил запомнен /остана да виси подкрепата му за Фандъкова/, да не говорим в корпоративното управление - там където пазарът отрежда извън суетата на политиците, кой колко струва.

 

За това ББ му трябва именно лице за пред електората, за управлението след това има кой да управлява парите.

 

Васил Терзиев е много по-достоверен, защото знае как се управляват финанси и структури. Има пари и за това е, при равни други условия, по-малко податлив на игрите на Борисов и корумпетата.

 

Познавам целият механизъм, който е задвижен зад кандидатурата на Вили Лилков. Нямайте никаква илюзия, че това е игра на Борисов, най-успешният проект на ДС за времето на прехода. Достатъчно е да се огледате за това как бе подготвена и лансирана кандидатурата на Вили Лилков.

 

А сега малко и за ДС, защото започна да ми писва от двуличие. Та, казвате, Терзиев бил човекът с който ДС и продължителите му играят в тези избори. Да видим.

Ченгенджийницата бе пусната на макс през публикацията на Блъсковия Труд /няма друг по изявен вестник на задкулисието от него/, в което съобщаваше с ампломб, че ДБ щели да оттеглят кандидатурата на Терзиев.

 

Това бе класическо активно мероприятие, като партийната книжка на Стефан Софиянски. И това стана след канонада по Терзиев, в която истинските десни бяха малко, но виж медийните армии и троловете на ББ и сие вършеха основната работа. Целяха да ви внушат че в ППДБ са извадили ножовете.

 

Още тогава предупредих, това са същите хора и наследниците им, които на времето скроиха шапката на Петър Стоянов, а днес се олицетворяват от Богомил Бонев и библиотекарите. Като видяха, че не става и няма да оттеглят кандидатурата, пък и дискредитацията зацикли, преминаха към вариант Б - лансираха кандидатурата на "десния", бившия ДСБ-ар Лилков, и той кой го прави - Явор Дачков !?1, ПИК и Блиц, в съпровод на Инициативен комитет, който си е Who's Who? на пленените и "очарованите".

 

Съжалявам да го кажа, но в инициативния комитет са и хора, които имат лични задължения към Борисов я за пост, я за бизнес, малцина са безкористните.

Целта на Борисов не е да спечели София, след Орлин Алексиев и Фандъкова няма вариант, това просто е невъзможно, но да направи така, че първо, да внесе разкол в редиците на градската десница и онези, хора привлечени от ПП. Схемата не е сложна - Лилков трябва да отнеме 7-8 процента от кандидата на ППДБ, което ще позволи кандидата на ГЕРБ, с подкрепа на ДПС и Възраждане, да надделее. Принципът е като в Парламента, всички срещу ППДБ. Ако не стане, защото БСП, може и да не съгласят - то да препятства голяма победа на кандидат на коалицията, която издигна Терзиев и мнозинство в СОС.

 

За това, още когато започнаха да спрягат името на Георгиев - шефа на СОС, като кандидат на ГЕРБ, писах, няма начин, Георгиев е "куцо пате" /макар, че тези спешни ремонти в София именно това целят/. Борисов ще играе и със скрит кон, комуто няма да се налага да отговаря за миналото на Фандъкова.

 

Вили Лилков има партиен и идеологически опит, той е част от прехода, но няма как да бъде носител на "новото". В този смисъл Терзиев дори няма нужда да влиза в пререкания с него на тема "кой по, по, най". Очевидно е - просто сложете ги двамата един до друг. Не е само въпрос на възраст. Ако ще влизаме в 21 век, като софиянци, трябва да го направим с човек, начело на София, който не е част от Прехода и е доказал, че разбира накъде отива света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 15712 |10.07.2023 Илиян Василев: Проваленият Радев може да се прави на мачо, но пред истински политик изглежда нелеп и объркан . 18| 4209 |06.07.2023 Кирил Петков за ”сглобката” с ГЕРБ, идването на Зеленски и референдума за еврото на ”Възраждане” . 9| 8077 |20.06.2023 Любомир Аламанов: Гербер думите си мени, но практиките никога . 10| 4976 |08.05.2023 Даниел Смилов: ГЕРБ след трети избори не поемат отговорност за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads