Реклама / Ads
55| 12718 |27.12.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Волгин по санкционираната Россия-1 - БНР да вземе мерки!

.
"На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници", пита Илиян Василев.
 

Илиян Василев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

"Случайното" интервю на Волгин с канал Россия-1 ме принуждава да задам следните въпроси.


1. На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници, след като техният МИД (Министерство на външните работи, бел. ред.) изгони и последния български журналист и на практика сме в режим на взаимна забрана за журналисти?

 

Този въпрос е още по-смислен в контекста на очебийния факт, че тази телевизия "воюва" срещу България с материалите, които прави, в случая - с предавания, които разделят българското общество. За сведение на минувачите, за да действа в София, екипът на Россия-1 е получил визи и то не туристически и би трябвало да е обявил целта на визитата си. Значи някой в МВнР му е помогнал.






2. Ръководството на БНР би трябвало да вземе мерки, защото очевидно Волгин е ампутиран от чувство на колегиалност и солидарност, след като дава интервю на канал от страна, която изгони собствения кореспондент на БНР в Русия? Ако приемем, че сме в състояние на война, и в момента Кремъл е активирал всички руски служби и пропаганди да работят срещу България, правителството и най-вече истинската атлантическа част в сглобката, то действията на Волгин са съставомерни. Няма да използвам правосъдните стандарти на Русия в този момент - "за дискредитация на армията", а нашите собствени - "за поставяне в услуга на чужда държава". Аргументът "свобода на словото" не касае чужда агентура и действия против законно избраните власти, който стимулира "разкол" между "обикновените" хора и властите - ключова опорна точка на Кремъл.


Пропагандаторът Волгин защити и пишман професорката от СУ, която призова за нова окупация на България от страна на Червената армия. Защото Възраждане, БСП и всички проруски сили иначе власт няма да помиришат.


Та въпросът ми е, защо ръководството на БНР не санкционира тази елементарна липса на солидарност на Волгин с негов колега?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6124 |26.12.2023 "Все още съм в добро настроение, както подобава на Дядо Коледа“. Навални потвърди, че е преместен отвъд Полярния кръг . 18| 7183 |25.12.2023 Граждани готвят масов бойкот на новогодишната реч на президента . 11| 6145 |23.12.2023 Транспортират демонтираните бронзови фигури от МОЧА до площадка за съхранение . 8| 7673 |21.12.2023 Интелектуалци: Защитата на комунистическите монументи е хибридна война срещу сигурността на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads