Реклама / Ads
9| 8743 |06.07.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Когато русата чалга пеперудка Андреа срещна Патриархът на българската литература

.
Черно-бяла драма, руса девойка с дълбоко деколте, изкуствени гърди и изкуствени сълзи над гроб в центъра на София предизвикаха огромен скандал. Напълно очаквано - русата девойка е не кой да е, а чалга иконата Андреа, а голите й крака се развяват над гроба на Иван Вазов. Да - Патриархът на българската литература.
 

Гробът на големия български писател Иван Вазов се намира в центъра на София, в градинката зад църквата Света София. Той стои непокътнат от 1921 година, когато Вазов е погребан с големи почести от целия български народ. Монументът представлява голям витошки камък от морените.

 

Тъкмо там е сниман клипът към кавъра на сръбската песен “Джанъм” на Тея Дорa. Текстът е за болката и самотата. На видеото певицата Андреа се въргаля с голи крака в тревата около гроба на българският писател. Какво налага дълбокото деколте на лирическата героиня не става съвсем ясно. Ясно е обаче, че наблюдаваме пълна безвкусица. Възможно е това да е целенасочена провокация - нали уж лоша реклама няма, всички говорят за “Джанъм” и Андреа. 

 

Нормално е силиконът, изкуствените мигли, екстеншъните и драмата със сръбски привкус, разиграна край гроба на Вазов да предизвикат възмущение. Не е обаче нормално едни и същи хора избирателно да осъждат определени прояви на ниска култура, докато същевременно величаят други такива. Без да осъзнават, че между тях има знак за равенство. Да, говоря за пилона на Рожен.

 

Не много отдавна Рут Колева пусна скандална фотосесия на Паметника на трите поколения, построен в чест на загиналите в Априлското въстание, Септемврийското въстание от 1923 г. и антифашисткото движение преди деветосептемврийския преврат. Тогава патриотите се възмутиха крайно - как може, това е недопустимо, осквернят паметта ни. Сега някои общественици у нас определят клипа на Андреа като “ценностна разгащеност”, “балкански поток на простащината”. Патриотите все още мълчат. 

 

Двойните стандарти и откровеното лицемерие са някак симптоматични за територията ни. Изпращаме децата си да учат в Западна Европа, но презираме прогнилите западни ценности и обичаме братска Русия. Една от парламентарно представените партии иска да отложи приемането на еврото и да защити българският лев, говори демократичните принципи, но уж също толкова демократично настоява за референдум. Не иска да влиза в еврозоната, но политиците й имат влогове в евро.  Подписалите се в подкрепа на този референдум харчат българските си пари за почивки в Гърция, възмущават се от скъпите цени и говорят колко е евтино на запад. Продават и имотите си в евро на квадратен метър, но са против всичко европейско. 

 

Добре дошли в България - държавата на двойните стандарти, в която патриотите ще се възмутят крайно от чалга простотията над гроба на българския писател, но защитават пламенно чалга тъпотията с пилона на Родопите като висша проява на национална гордост.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5217 |01.06.2023 Когато диктаторът заговори за пълзяща диктатура . 2| 5550 |12.12.2022 Скандално е ПР-ът на Народния театър да придружава бивш политик, когато той гласува . 0| 35718 |27.07.2022 Проф. Слатински: Мизантропът-чалгар съсипа и най-малката надеждица този парламент да продължи . 0| 6246 |20.06.2022 Димитър Луджев: ”Вожда” на ”Има такъв народ” води ”чалга политика”, Радев е ”късоглед”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads