Реклама / Ads
4| 4756 |27.07.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Левон Хампарцумян: Притеснителна е средата за правене на бизнес у нас

.
Левон Хампарцумян: Притеснителна е средата за правене на бизнес у нас Източник: Нова тв
”Това, което ме притеснява не е някакъв текст в Бюджет 2023. Това, което е притеснително, е средата за правене на бизнес у нас”. Това каза банкерът Левон Хампарцумян пред Нова тв.
 

Той подчерта, че за да бъде успешна икономиката, средата трябва да бъде предсказуема.

 

"Има държави с високи данъци, които са успешни, има държави с ниски данъци, които са неуспешни. Това, което характеризира успешните държави е предсказуемата среда за правене на бизнес и ясни процедури.

 

Тук непрекъснато нещо се променя. Някой казва - Сега ще вдигаме данъците, после не се вдигат. Когато планираш инвестиции, веднага се вижда огромен риск и инвеститорите казват  - ще отидем другате. Защото бизнесът, честно казано, харесва диктатурите, защото има ред", подчерта Левон Хампарцумян.

 

" Няма риск за бюджета и това да не се съберат приходите. Очевидно целта, чисто счетоводно, с три процента дефицит е особено важна. Най-вероятно ще бъде достигната. Това коментира финансистът Левон Хампарцумян по Нова телевизия. 

 

"Тази година бюджетът е късичък. Само за няколко месец. И той не може много по-различен. Той е възможният бюджет. Ние можем да си напишем каквото искаме и Народното събрание да го изгласува.

 

А и съществува нещо, наречено феномен на „неизпълнение на бюджета” при определени ситуации. Тоест, ако той не е правилно структуриран и прогнозиран  - той няма да се изпълни”, заяви Хампарцумян.

 

"Това, което мен ме притеснява е, че се предвижда част от нормите предвидени в този бюджет е да  влязат със задна дата. Представете си така наречените купони за храна,

 

Веднъж ги имахме в удължителния бюджет,и ги връщаме отново в този бюджет да влязат от 1 януари т.г. Какво да направят фирмите? Нали си представяте каква бумащина ще има. Нека се съблюдават нормите." Това изтъкна Любомир Каримански.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10621 |16.03.2023 Левон Хампарцумян пред Фрог: Публичността на доклада на МФ е неумел предизборен ход . 16| 9030 |05.03.2023 Левон Хампарцумян: Противниците на еврото може да си отдъхнат и пият по едно шампанско в Москва . 0| 29384 |01.05.2022 Хампарцумян: След време „Газпром“ ще иска да пуснем малко и от техния газ по нашите тръби . 3| 7782 |08.01.2017 Хампарцумян: Политиците обичат да се снимат пред снегорини, дългосрочно затъваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads