Реклама / Ads
0| 19880 |28.07.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Няма да участваме в битка за властта. Гешев трябваше да бъде отстранен

.
Георги Георгиев
БОЕЦ сме заявили, че партия няма да ставаме и няма да участваме в битката за властта. Безкомпромисно ще отстояваме тази наша позиция. Това каза пред Фрог нюз лидерът на организацията Георги Георгиев, след като днес Христо Иванов призова за голямо обединение на силите от протеста през 2020 г.
 

Но и БОЕЦ призоваваме за предизборна коалиция между ПП и ДБ в името на най-важната и първа тактическа задача да бъдат бити ГЕРБ за пореден път на предстоящите парламентарни избори. Иначе сме заявили подкрепа не за политически партии, а за действия за  постигане на целите, които считаме за общи. Това са отстраняване на  Иван Гешев, реализиране на съдебната реформа, борбата с корупцията. 


На въпрос за грешките на властта, той обясни: “Загубиха посоката, забравиха за какво са избрани. Забравиха най-важната битка за отстраняването на Гешев. И тук няма никаква фиксация към личността. Това е ключът към всички следващи действия и успехи, включително и съдебната реформа. Припомням думите на Борисов, че тя ще стигне дотам, докъдето главният прокурор позволи. Тогава бе Сотир Цацаров, но сега е Иван Гешев.

 

В един момент останахме сами на този фронт. И правосъдният министър Надежда Йорданова, която водеше битката във ВСС, бе оставена сама като нас. Управляващите се отклониха от фокуса на най-важните задачи. Те скачаха от капан в капан - като започнеш от сертификати, през ковид, РСМ, Украйна и т. н. Те забравиха приоритетите, за които сме ги избрали. А те не бяха избрани да вкарват или да не вкарват Македония в ЕС, а да отстранят Гешев и да сложат начало на реална съдебна реформа и борба с корупцията. Не може тези проблеми да не се решават за сметка на другите. А те не  успяха ето това да  направят.

 

Друга тежка грешка бе Спецов /бел. ред. шеф на НАП/. Той не направи нищо относно сигнала ни за къщата в Барселона, който е от май миналата година.  Ние нямаме никакви резултати.  Асен Василев също се скри. За каква промяна говорим, ако има недосегаеми. Ако вървят в правилната посока, ще имат нашата подкрепа. Трябва по-скоро те нас да подкрепят, защото ние си водим битките. А те са тези, които стоят отстрани” . 

 

Разговор на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5410 |25.07.2022 Мика Зайкова: Всички са виновни, защото поставиха егото си пред България . 0| 9621 |12.04.2022 Кирил Кадийски пред Фрог: Русия е страна на гении и малоумници . 0| 8639 |11.03.2022 Тони Николов: Войната на Путин със Z - предупреждение за края на Запада и ”финландизацията” на Украйна . 0| 9648 |03.03.2022 Магдалена Абаджиева: Да махнем паметника на Вазов пред ”Света София”. Тежко му е да ни гледа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads