Реклама / Ads
9| 6101 |19.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Майка отглежда третокласник с 35 лева на месец, бащата не плаща издръжка, но иска наем

.
Майка на 3 деца живее с 35 лева на месец. Най-малкият й син гладува заедно с нея, а мечтата му е в къщи да има ток, хляб и ябълки, разказват в репортаж на bTV.
 

Антоанета Георгиева е на 43 години. Има трима сина. Живее с най-малкия - Димилиян, който е в трети клас. Казва, че е прекъсвала работа, само когато е била в майчинство. 8 години е медицинска сестра в ямболската болница. От май миналата година обаче е без работа и отглежда Дими с 35 лева на месец.

"Заспива гладен. Сутрин, като ходи на училище, ми казва: „мамо, децата ми се подиграват с тези стари дрехи”. От баткото износва старите дрехи", казва жената.

От 9 години Антоанета е разведена с бащата на Димилиян, но той не плаща издръжка. Нещо повече - завел е дело, с което иска Антоанета да му плаща наем, защото живее в общото им жилище. По-големият им син е при него и това му дава основание да я съди и за издръжка. Майката твърди, че Дими не е желан в дома на баща си.

Единствената сигурна храна за момчето е безплатната закуска в училище. „Свикнали сме на фотосинтеза. Вчера някакви хора си изхвърлиха някакви неща и два пакета макарони ни дадоха. Сигурно са с изтекъл срок на годност. Ще си ги сварим довечера и ще ядем, нямам една стотинка", казва Антоанета.

От 3 седмици семейството няма ток, топлят вода на газов котлон в кухнята. Така се мият и перат. Сметката е над 200 лева. Всеки ден Антоанета търси работа с надеждата, че кошмарът за нея и детето й скоро ще свърши. Признава, че се срамува да иска помощ, но го прави заради детето.

„Ако може някой да ни помогне да си платим тока, да не стоим с детето без ток. Да не стои едно дете на 9 години гладно и да заспива вечер гладно", казва още Антоанета. Въпреки че никой досега не му е подарявал книжки, Дими е добър ученик. Любим предмет му е българският език, по който има само шестици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 14808 |21.02.2014 Млада майка и синът ѝ живеят само с 35 лв. месечно . 1| 5849 |11.02.2014 Евромайка кара опериран малчуган от Септемврийци до лечебницата в Монтана . 8| 7077 |23.05.2013 Писмо на отчаяна майка разтърси социалните мрежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads