Реклама / Ads
15| 10837 |20.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Методи Андреев за Фрог: Посещението на Чайка е като на Вишински

.
Методи Андреев Източник: БГНЕС
Прокурорите Чайка и Цацаров са с много близки разбирания и светоглед. Както Чайка е бил член на КПСС, така и Цацаров е бил член на БКП в казармата. И двамата имат тоталитарно разбиране за прокуратурата. Това заяви пред Фрог нюз Методи Андреев по повод визитата на руския генерален прокурор Юрий Чайка.
 

Нашата прокуратура все още продължава да бъде построена по един имперски модел. Текстовете, които формират структурите на нашата прокуратура, съвпадат с текстовете на Конституцията на Русия. Всичко това прави прокурор Чайка и прокурор Цацаров братя по оръжие.

 

От филма на Навални става ясно, че фамилията Чайка е натоварена с изключителни тежки съмнения за държавна корупция. У нас прокуратурата също е натоварена с такива съмнения. И двете прокуратури се използват за политическа саморазправа с неудобни лица на режима.

 

Много е обидно, че нашата държава, която е член на ЕС, не намери сили да постъпи така, както постъпиха в Литва – държавата не позволи представители на Русия да присъстват на организирания там форум.  

 

На Чайка България дава най-високо ниво на посещението – посрещат го Борисов, Цачева, патриарха... На какво основание? Да не би Русия да е пример в световен мащаб за правосъдие? Именно тя е причината за създаването на Глобалния закон „Магнитски”. Посещението на Чайка е голям срам за България и петно за прокуратурата и демокрацията. Ненапразно Цацаров не е канен от никоя западна прокуратура на посещение. Той обикаля в Турция, Пакистан, Азербайджан...

 

Много хора оприличават посещението на Чайка с идването на Вишински* през 1945 г., след което започва разправата с опозицията. Дано ситуацията да не се повтори.

 

*Той е най-известен с това, че е бил генерален прокурор (1935 – 1939) на Сталиновите публични процеси, както и на процесите в Нюрнберг срещу нацистките военнопрестъпници след Втората световна война.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 17887 |19.09.2017 Георги Георгиев за Фрог: Чайка е у нас заради Пеевски, „Дунарит” и „Емко” . 1| 4292 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията . 0| 4182 |19.09.2017 Спас Ташев за Фрог: Груевски да се разследва за бароковите паметници от гипсокартон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads