Реклама / Ads
15| 6023 |06.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Методи Лалов: Не се отказвам от битката за съдебната система

.
Методи Лалов
Има съдии, които произнасят справедливи решения, но не цялата съдебна система работи справедливо. Не се отказвам от битката за съдебната система, но отвътре няма как да стане. Гласът на тези, които разграждат съдебната система е по-силен.
 

Това заяви подалият оставка като съдия в Софийския районен съд Методи Лалов в ефира на БТВ.

 

„Мнозинството от ВСС се избира от партийните централи. Целта е да изкарат няколко мандата. Те имат няколко задачи сред, които да изберат главен прокурор. Оказва се, че това са не достатъчно годни кандидати, поставящи кандидатите необосновано на постове. Подкрепата за Гешев е показно. Това ли е най-годния човек за поста на главен прокурор? Има толкова много достойни съдии“, заяви Лалов.

 

Той разкри, че е бил обект на репресии от страна на ВСС. "Бях наричан съдия на олигархията и какво ли още не. Сега ще трябва да се издържам с работа като адвокат, защото съм юрист. Основната ми цел е да бъда политически активен, за да помогна да се подобри съдебната система и Конституцията. Ангажиран съм и разгласявам нередности. Не е изключено да се кандидатирам на местните избори, стига да има кой да ме подкрепи", каза още Методи Лалов.

 

„Върху мен се струпа цялата репресивна машина – проверки от кого ли не. ВСС застана ли да каже, че съм оневинен?”, пита Лалов.

 

„Виждам, че без промяна в закона съдебната система върви към гибел. Насаждането на нихилизъм продължава. В системата има изключителни професионалисти, но техният труд няма да доведе до нищо, ако няма промяна”, мотивира оставката си Лалов, който сравни работата на честните магистрати като оран сред горящи ниви.

 

"Аз излизам от съдебната система за да запазя самоуважението си и да работя от вън за промяната й. Връщането на Пламен Георгиев е ирония, той не можа да изчисти името си пред обществото, а се връща като обвинител", каза още Лалов.

 

„Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София, стига да има кой да ми се довери”, заяви съдията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11019 |13.05.2019 Д-р Калоян Методиев: Мафии и задкулисие се тушират с борба, писане, смелост . 10| 11344 |11.04.2019 Методи Андреев за Фрог: Продължаваме да плащаме десятък на ДПС . 20| 11843 |18.02.2019 Методи Андреев пред Фрог: В докладите на службите нямаше нищо за руски шпионаж и отравянето на Гебрев . 15| 11988 |06.02.2019 Методи Андреев: Срещу Лозан Панов се извършва държавен преврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads