Реклама / Ads
8| 3412 |23.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Да не се окаже, че дистанционното на съдебната власт е в политици

.
Настимир Ананиев
"Дано да не се окаже, че дистанционното на съдебната власт е в политици", заяви пред БНТ депутатът от ПП - ДБ Настимир Ананиев. Коментарът му бе във връзка с изслушването на съдия Владислава Цариградска във временната комисия, което бе създадена заради Нотариуса.
 

Препоръчвам на всеки да изгледа 8-часовото заседание на парламентарната комисия за Нотариуса вчера - къде може да видите плачещ прокурор, на тази комисия може да се види. Изслушахме три страни - съдия Цариградска, прокурор Зартова и двамата гръцки бизнесмени, които са били рекетирани, изнудвани и притискани, за да могат по някакъв начин да им вземат имотите, коментира  депутатът, зам.-председател на ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България”.

 

По думите му, това което се е разбрало на комисията е, че има един много смел магистрат в лицето на съдия Цариградска:

 

"Човек, който не се притеснява и който непрекъснато е заплашван. Вчера тя прочете едно от съобщенията, които я заплашват, че ще сложат бетонни обувки на децата и мъжа ѝ и ще ги намери в язовира. След като изслушахме и прокурорите, видяхме антипода на смелостта - страхът. Всъщност той беше заявен. Прокурор Зартова каза, че се страхува и че "семейството" - тя така го нарече, семейните връзки в съдебната система до къде водят, защото се оказа, че тя е кума на председателя на Апелативна прокуратура, също така и кума на заместник-председателя на градската прокуратура. Оказа се също, че нейния баща е кум на Огнян Герджиков. Появяват се едни връзки, но притеснителното е, че в йерархията на прокуратурата има хора, които са роднини. И тогава тя каза: аз бях поканена в "семейството".


Оказва се, че организацията около Пепи Еврото се е наричала "семейството" и Зартова е била поканена там, но е отказала, посочи още Ананиев и добави:

 

"Нашата съдебна система е във валутен борд с Пепи Еврото, защото покрай Нотаруса, за който искаме да хванем факти и обстоятелства, връзките се преплитат. Според мен те са били една група, която след това се е разцепила, може би покрай напрежението Сарафов - Гешев и са се опитвали всеки да отстрани другия. Това ще доведе до повече светлина и прозрачност какво се случав, но е много плашещо,


Относно меморандума и това, че не е приет от ГЕРБ, той коментира, че това всъщност е изговорено нещо, което просто е написано на хартия.


Ананиев гарантира, че Николай Денков ще си спази думата и на 6 март той ще си подаде оставката.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3800 |21.02.2024 Теодора Димова за двегодишния блицкриг: Всеки, който се обяви против войната на Путин, бива елиминиран . 5| 10582 |22.02.2024 Бесарабия - между воюващите украински българи и учебника по български език. Тетяна Станева за ФрогНюз . 14| 3161 |20.02.2024 Майката на Навални: Путин, дайте ми най-накрая да видя своя син, да мога да го погреба по човешки /видео/ . 13| 8675 |20.02.2024 Николай Слатински: Над Демократичния свят със зловеща сила е надвиснал пактът Путин-Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads