Реклама / Ads
1| 5869 |28.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Обединен вот в подкрепа на кандидата на ПП ГЕРБ в Раднево д-р Теньо Тенев на балотажа в неделя

.
Раднево
Две партии, две коалиции от партии и един независим кандидат излязоха с декларации в подкрепа на кандидата на ПП ГЕРБ д-р Теньо Тенев за кмет на Община Раднево на предстоящия втори тур на местните избори в неделя. На първия тур независимата Маргарита Василева, подкрепена от местната коалиция „С Маргарита за Раднево”, събра 28,81% от гласовете, а за д-р Тенев гласуваха 2816 души, или 27,04 на сто.
 
Зад кандидата на ГЕРБ застават представителите на партиите АБВ и Атака в миньорския град, местната коалиция „Промяна за Раднево“, съставена от Реформаторски блок, ПП Нова алтернатива, ПП Зелените и ПП Обединени земеделци, независимият кандидат д-р Владимир Желев, както и коалиция „Народен съюз“, съставена от ЗНС, ССД, Гергьовден, Земеделска партия в България, БДС Радикали, БАСТА, ПД Бъдеще и развитие за България и ГОРД. В декларацията те призовават привържениците си на втория тур да подкрепят д-р Тенев.
    
На първи тур независимият кандидат за кмет д-р Владимир Желев беше подкрепен от 15.54% от гласоподавателите, кандидатът на АБВ Светослав Маринов събра 14,12% от гласовете, а на „Атака“ Галин Добрев – 0,90%. Кандидатът на местната коалиция „Промяна за Раднево“ Койчо Коев постигна резултат 9,61 %, коалиция „Народен съюз“, представлявана от Желязко Богданов има 5,55 % подкрепа. Бившите опоненти за кметския пост положиха подписи под писмо-декларация с призив към техните гласоподаватели да подкрепят д-р Тенев на втори тур.
    
„Водени от чувството си за дълг към всички жители на община Раднево, заявяваме категоричната си подкрепа на втория тур за кандидата за кмет на ПП ГЕРБ д-р Тенев с бюлетина № 8. Призоваваме всички, които желаят просперитет и устойчиво развитие на града и общината през следващите 4 години, с осигурени възможности за реализация и по-добро качество на живот, на предстоящия на 01.11.2015 г. балотаж за избор на кмет на Раднево, да подкрепят д-р Теньо Тенев с бюлетина № 8!“,  се казва в подписаните декларации. „Нашите цели са насочени към запазване на стабилността в България и осигуряване на по-добър живот за хората. Ние намираме сходство в идеите си за по-добро развитие на Раднево и общината, както и в начините, по които това може да се осъществи. Виждаме възможност и за бъдещи общи действия за подобряването на инфраструктурата, привличането на инвестиции и осигуряването на работни места в региона“, пише в декларацията на подкрепящите.
    
Те заявяват, че по време на кампанията са запазили добрия тон и нормални човешки отношения, и призовават съгражданите си за подкрепа, мъдрост и разум, в името на бъдещето и града, който обичат.
В новия Общински съвет влизат 8 формации. Това са ПП ГЕРБ, АБВ, БСП, СПОР, коалициите „С Маргарита за Раднево”, „Промяна за Раднево” „Народен съюз” и „Глас народен”.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5902 |23.06.2015 Д-р Найденов за Фрог: Мерси на посланиците за евроГейската им подкрепа! . 4| 6740 |19.02.2015 В подкрепа на КИЦ „Босилеград“ и Иван Николов . 18| 6553 |06.02.2015 Д-р Тренчев напуска "Подкрепа" на 9-ия конгрес в неделя . 7| 5058 |10.09.2014 Звезди и граждани зад Кирил Добрев в подкрепа на пострадалите от наводнението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads