Реклама / Ads
15| 6608 |28.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Политолог пред Фрог: Мъгла около кабинета, планетите само знаят

.
Страхил Делийски
Няма информация около съставянето на правителство, а това подсказва, че има проблем в създаването му. Процесът не е контролиран. Ако имаше стратегия и идеи, можеше да се дава по парче информация. Това, което Борисов прави, е да пуска всеки ден в обращение нови варианти. Изговорил е абсолютно всички възможни коалиционни формати и типове управление. Ние знаем, че съществуват. Работата на политическия елит е да намери опции, а не да анализира. На Борисов работата му е да съкрати опциите, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.
 

Борисов тества общественото мнение с постоянното представяне на различни варианти, за да види каква ще е реакцията, продължи анализаторът.

 

Така се развиват нещата, че отговор на въпроса ще има или няма да има коалиция по-скоро могат да дадат врачки, отколкото политически анализатори. Нещата вече не са функция на политическия процес, а функция на подредба на планетите. Логиката на политическия процес показва, че не би трябвало да има проблем със съставянето на дясноцентристко правителство. А постоянно има противоречиви сигнали в тази посока, което подсказва, че някаква друга логика влияе на това, което ще се случи. Може да са междуличностните отношения между лидерите на евентуалните партньори, може и друго да е, гадае политологът.  

 

Вероятно Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не знаят какво да правят. Това с експертите е елегантен начин да се изиграе проблема с отговорността. На декларативно ниво заявяват подкрепата си, но от гледна точка на политическата отговорност с пряко участие в управлението, нещата не стоят така. Гледахме го този филм в последното правителство, което беше подчинено на подобна формула. Винаги несполуките се крият зад съответните експерти, заключава Делийски.

 

Ясно е само, че БСП ще бъде в опозиция и че ДПС ще подкрепи правителството на ГЕРБ. Може би поради тази важна роля на ДПС се бавят нещата около съставянето на кабинет. Вероятно ДПС поставят някакви условия. Но след като нямаме информация, само можем да гадаем, подчерта анализаторът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5511 |25.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Трябва ни Маргарет Тачър на стадионите . 14| 5757 |23.10.2014 Бащата на Борислава пред Фрог: Готови сме за детектор на лъжата . 27| 8293 |23.10.2014 Социалисти пред Фрог: Димитър Дъбов срами БСП . 4| 6172 |23.10.2014 Т. Попов пред Фрог: С доклада БНБ подписа собствената си присъда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads