Реклама / Ads
8| 3892 |17.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Руският опозиционер Генадий Гудков: Смъртта на Навални няма да остане без мъст

.
Генадий Гудков
Смъртта на Алексей Навални няма да остане без мъст, няма да бъде простено подлото и изключително цинично убийство, чиято лична отговорност носи Путин. Това заяви пред БНТГенадий Гудков, руски дисидент и бивш депутат в Държавната Дума, бивш полковник ог КГБ и ФСБ. Гудков доскоро живееше в България и сега е координатор на връзките на руската опозиция с европейските институции, намира се във Франция.
 

Народът не безмълвства. Но дори елементарните протести действия, като полагане на цветя пред паметника на жертвите на Сталинските репресии, биват прекратени жестоко.Народът е безпомощен. Огромна жандармеристка армия стои срещу него, повече от 1 млн. и 300 000 въоръжени хора, не само със стрелково оръжие, но и с артилерия, минохвъргачки, хеликоптери и дори с бойна авиация. Затова може да се каже, че в Русия днес народът се намира в затвора. Русия е разделена на бараки с различно тежък режим. Невъоръженият народ не може да противостои на такава въоръжена сила, обясни той.

 

Предупреждавах Навални , че е много опасно да се връща в Русия. Предлагах на екипа му да изчака до 2021 година, за да се разбере какво се случва в Русия. Но Навални твърдо реши да се върне в Русия, каквото и да става. В крайна сметка това изключително мъжествено негово поведение го направи жертва на Русия, той положи живота си за родината си и се превърна в знаме на борбата с путинизма, с всички тирани, които се опитват да вземат реванш над прогреса, над свободата, над правата на човека. Добре познавах лично Навални, ние бяхме съратници в борбата. Изразявам най-искрени съболезнования на Юлия, неговата съпруга, и на всички, на които им беше скъп. Смъртта му няма да остане без мъст, сигурен съм в това. Ние няма да го забравим и няма да простим за това подло, изключително цинично убийство, извършено от Путин и неговите помощници, каза още Гудков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 11544 |15.02.2024 Да уволним ли генералите от армията?! . 25| 16288 |13.02.2024 Съдия Цариградска: В машината за натиск участват висши магистрати . 17| 35509 |11.02.2024 Станкушев за Нотариуса: Защо е бил бит? Може би е трябвало да каже нещо много важно, преди да бъде убит . 7| 3650 |09.02.2024 Бойко Ноев след интервюто на Тъкър Карлсън: Путин е лъжец, не трябва да му се вярва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads