Реклама / Ads
3| 8411 |09.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Шефът на полицията: Служителите сами си купуват униформи, наподобяващи истинските

.
Христо Терзийски
Целият комплект на зимната полицейска униформа струва над 700 лв. Един служител обикновено в продължение на 3 години купува една зимна и може би 2 летни униформи. Достатъчно на такъв 3-годишен период да се подменя веднъж зимната, а летните – по-често. Това каза шефът на полицията Христо Терзийски по БНР.
 

Той обясни, че полицаите не купуват своите униформи, а се провеждат обществени поръчки с участието на фирми, които след това ги изработват и доставят в складовете на Дирекция „Управление на собствеността“ по места и от там полицаите се снабдяват с тях на принципа на купоните. Гл. Комисар Терзийски уточни, че един полицай има право в рамките на една година да купува облекло и полицейски атрибути за сумата до 400 лв. „Няма как да скрием това, че колеги си купуват със собствени средства облекла, които наподобяват полицейска униформа. Има служители, които ходят с такова облекло“, каза той.

 

"Заинтересовани сме до минимум да бъде сведен недокоплектът, защото ни предстои много сериозно предизвикателство - европейското председателство през 2018 г. и сигурността му е много важен параметър за безпроблемното му провеждане", коментира той. Гл. комисар Терзийски добави, че политическото ръководство на МВР се е заело сериозно с решаването на проблемите в системата. "Сигурен съм, че това, което се изисква от нас и което е необходимо да го направим, ще го направим", добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5499 |05.07.2017 Шефът на БЛС: За последните 20 дни има 5 нападения над лекари . 0| 6669 |03.07.2017 Шефът на СГС иска съдия Петя Крънчева да бъде уволнена . 0| 5325 |03.07.2017 Земеделското министерство и служителите от Агенцията за борба с градушките се разбраха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads