Реклама / Ads
4| 9585 |30.08.2021 НАРОДЕН ГЛАС

„Спаси София“ алармира за пореден скандален ремонт за 17 млн. лв. в центъра на столицата

.
Източник: колаж, „Спаси София“
Още ремонти за милиони - този път за емблематичния площад около Св. Ал. Невски - за 17 000 000 лв. За това алармират активистите от „Спаси София“.
 

„След грандиозния провал на Графа и задаващото се фиаско с ремонта на бул. „Цар Борис III“ Йорданка Фандъкова и екипът й са решени да се упражнят и около катедралата Св. Ал. Невски. Проектът е катастрофално лош и реално не предвижда нито едно качествено подобрение на пространството. За толкова милиони ще получим просто поредния грозен и некачествен ремонт, лишен от смисъл, без да направи града ни по-красив или удобен“, предупреждават те в страницата си във Фейсбук.

 

Според „Спаси София“ проектът не е добър по няколко причини:

 

„- Не решава нито един сегашен проблем за пешеходците, колите или велосипедите;

 

- Площадът около храм-паметника и ул. Оборище остават просто огромни паркинги;

 

- Не се изпълват със съдържание и функция огромните празни пространства;

 

- Жълтите павета ще бъдат "частично репарирани" вместо изцяло обновени;

 

- Почти всички по-големи подобрения от оригиналния проект са отпаднали без това да доведе до неговото поевтиняване“, изтъкват те.

 

„Провалът на Графа ще бледнее пред това, което ни предстои с ремонта на най-знаковите и централни пространства в столицата на България! Вместо качествена промяна на градската среда, категорично подобряване на условията за пешеходците около сградите, символи на София, както и решаване на редица тежки градски проблеми, единственото, което Общината предлага, е профанизиране на духа на емблематичните пространства и преповтаряне на съществуващото нефункционално положение. Запечатване на сегашното положение за следващите десетилетия и некачествен ремонт на цената от 17 млн. лв.!“, пишат още активистите.

 

Според тях този проект трябва да бъде спрян моментално.

 

„Хора, които са доказали, че не могат да направят и един качествен и естетически издържан проект, нямат правото да се гаврят и да усвояват милиони в центъра на София“, категорични са от „Спаси София“.

 

„Спаси София“, Facebook

 
 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 41085 |23.04.2020 Медик и учен от БАН алармират Борисов, че могат да лекуват коронавирус . 8| 14831 |29.10.2018 Журналист: Чужди служби алармираха за всевъзможни лица, разхождащи се из Европа с български документи . 1| 4833 |14.12.2015 Жители алармират, че са присвоени парите за църквата им . 5| 8520 |11.08.2014 Отстраненитe от длъжност директори на КТБ алармират и КЗК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads