Реклама / Ads
14| 12704 |31.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Тома Биков обсъждал с Ленин филм за Цецо Цветанов, а ние...

.
Ленин и Биков обсъждат бъдещето на българското кинопроизводство...
Не сме разбрали какво казал Тома Биков за филмопроизводството с държавна пара. Той бил загрижен, че филмите, в които се показва корупция, бандити, подкупни ченгета и прокурори, отблъскват чуждите туристи и инвеститори.
 

Не съм сигурен дали спомена инвеститори, но ще го направи в следващи изяви. Телевизиите са му под ръка. Споменал и как в Турция се плаща да се снимат сериали с поуки за малката правда. Продавали ги успешно. И това е вярно – половината ги купуваме ние. С тях се постигат великолепни резултати по линия на примитивизирането на населението.

 

Освен това Ленин е казал: От всички изкуства за нас най-важно е киното. Затова Тома няма как да не е прав - положителни герои в положителни филми - това е рецептата.

 

Гледали сме неуспешни филми за Левски. Защо да се повтарят грешките? Най-добре е филмопроизвотелите да се ориентират към биографично-епична лента за Цветан Цветанов. Точно така, за шефа на парламетарната група на ГЕРБ. Давам пример с него, а не с Бойко Борисов, защото Цветанов не е Роналдо или Меси, а Моци, черноработникът, двигателят в сянка, партийният труженик, черният дроб на партията.  Цветанов е човек от народа. Фенът на Веско Маринов. В един такъв филм ще се появят една-две негови учителки, които да разкажат колко старателен, скромен но прогресивен ученик е бил. И това е самата истана, защото нали не си представяте, че посредствен човек и интригант може да изкатери Олимп? Това го могат най-добрите. И той като Тодор Живков е започнал кариерата си в МВР. Преди милиционерския период Живков бил печатар, а Цветанов - физкултурник. В родната действителност това е равно на Оксфорд или Кембридж. Освен това Цветанов е ограден само от положителни герои, подобни нему: Цвета Караянчева, Цецка Цачева, Данаил Кирилов, Валентин Радев, Младен Маринов… Ярки образи в политиката, извън всяко съмнение. Прибавете безкористните му отношения с Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Петър Христов – пронизан от бандитски куршум… Цветанов тръгна от низините, пишеше букви по пясъка на плажа на лунна светлина, а вече е-хей – покорител на висините. Мега положителен пример за подрастващите поколения. Такъв филм ще се разграби като топъл хляб от най-големите разпространители в света. Стига екшъни, искаме реални личности - творци на новия живот. Истински пейтриът, както биха се изразили домакините на Молитвените закуски в САЩ, където той записа рекордно участие…

 

Един такъв живот, заснет на фона на цъфнали ябълкови градини, блеснали магистрали, ширнали се житни блокове и слънчеви заводи, където трудовите хора коват своето светло бъдеще, ще докара милиони туристи у нас. Инвеститори ще се наредят на опашка не само да вложат парите тук, но и да получат българско гражданство, станало толкова актуално напоследък и да заживеят в китните и спокойни български села. Цветан е достоен Рембранд да извае негов портрет. Рембранд починал отдавна? Вежди ще го замести, какво тук значи някакъв си неандерталец! Всъщност нидерландец, но да не издребняваме - за Шенген ще стане дума в крайна сметка… Във филма ще участва и самият Тома – бил е актьор, умее да се превъплащава.

 

Във филма за Цецо задължително ще има и епизоди как прокуратурата, ДАНС, КОНПИ,  МВР и пр. громят гадния змей на корупцията. Епично ще е! Той дава указания под „Съединението прави силата“. Ще го видим в потури и калпак, запасан с пищови като войвода. Ще го видим и като Бенковски да обикаля с хвърковатия Мерцедес из страната. И като любящ съпруг и баща ще го видим. И няма нужда от кастинги за актьори – Иван Гешев и Пламен Георгиев, например отдавна са доказали своя талант. Тяхното участие ще е огомен принос към възхода и триумфа на седмото изкуство. Честно. Разбира се във филма ще има и отрицателни герои. Например президентът Румен Радев, който с подривни действия опитва да очерни делото на Цветанов. Злостните му намерения обаче срещат не само отпор от главния герой, но и от целия народ, изправил се като гора от стомана зад своя кумир.

 

Схващате ли сега дълбокия смисъл на изреченото от Биков? Който всъщност бил доразвил предходна мисъл на Вежди Рашидов. Че на кого друг. Медиите обаче не го разбрали. Нарочно, естествено. Е, не всичките - тези на Пеевски го разбраха. Както винаги.

 

Контрите няма да могат да направят от мухата слон. Баста! Но пасаран! Биков не дава. Биков е на амбразурата. Биков отваря нови хоризонти пред българското кино и цеховете за сериали.

 

БУДИТЕЛ. Това е Тома Биков. Такъв е и Вежди Рашидов.

Такива са нужни днес на нацията. Те са Ренесансът български, новото Възраждане. Поклон. За такива идеи и хора българкият данъкоплатец е готов и последната си риза да съблече. И няма какво да се отчитат разходите, имаме им пълно доверие.

И, Биков, няма никакво значение, че някои медии и журналисти от партера не са те разбрали. Важното е да те раберат тия в ложата. Същите, които родиха идеята и ти написаха текста. А можеше да е съвсем лесно. Казва Биков: Връщаме социалистическия реализъм и всички го разбират. Щом има филми за Ленин, ще има и за Цветанов. Русия печели доста от туристите, които се редят да видят мумията в Мавзолея на Червения площад. Филм за Цецо е най-прекият път към разцвета на родния туризъм и... балсамирането…  

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 13280 |24.10.2018 Тома Томов: Страната ни е хаос и безпътица, скандал, скандал, скандал…. . 10| 11009 |15.04.2018 Тома Томов: Тръмп управлява като Нерон . 7| 11035 |19.01.2018 Депутатът Велков към колегата Биков: Който заплашва да ни удари тока, да не го клъвне смока . 4| 7255 |23.10.2017 Люба Кулезич: Видяхме връх на политическата еротомания и креватното обожествяване на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads