Реклама / Ads
28| 5486 |28.11.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Военен експерт: Украйна има перфектна противовъздушна отбрана, сваля дронове като пилци

.
Военният експерт и блогър Дани Иванов Източник: Стопкадър: ТВ1
"Тази година Украинската служба за сигурност обяви преди 2 месеца план, който се казва "Възмездие". Украинците вече произвеждат сами дронове. Те купиха голямо количество дронове и казват, че ще отговарят на всяка руска атака с дронове по собствената си инфраструктура. Освен това, те вече имат и перфектна противовъздушна отбрана. От 75 изстреляни дрона онзи ден, което беше абсолютен максимум по Киев, бяха свалени 71 дрона."
 

Това заяви в предаването "Денят с В.Дремджиев" военният експерт и блогър Дани Иванов във връзка с войната между Украйна и Русия.

 

"На бойното поле в момента продължават интензивни боеве. Разликата е, че няма промяна на фронтовата линия. В момента сме свидетели на това, което Русия използва и миналата зима - когато дойде зимата, Русия започва да тероризира мирното население на Украйна. Целта на това е те да окажат въздействие върху изпълнителната власт и в частност върху президента. Те искат да ги принудят да отидат на някакви преговори, чрез които Русия да успее да узакони заграбеното. И по този начин те започват да удрят критичната инфраструктура, която представлява електрически обекти, електроснабдяване, водозахранване и т.н.", посочи анализаторът.

 

Запитан накъде отива войната, блогърът отговори следното:

 

"През ноември са регистрирани максимално много руски жертви. Цифрата надхвърли предишния пик, който беше при Бахмут - над 900 жертви средно дневно. Такива са изчисленията на Украинския генерален щаб. Русия в момента с цената на много жертви и на много загубена техника успява да се добере до промишлената зона - това е югоизточно от Авдеевка, в Донецка област. От своя страна, западната част, предградията на Авдеевка, Украйна успя да контраатакува и успя да измести руските части. Русия ако продължава да дава прекомерни жертви и да атакува в Авдеевка, най-вероятно ще успее да превземе в един момент града. Но виждам, че украинците продължават с тактика, която използват и при Бахмут - да нанасят анормални щети на Русия, така че един такъв успех по-скоро ще бъде пиров за Русия. Това е по отношение на Авдеевка. Иначе по отношение на Херсонска област - Украйна успява да разшири платцдарма. Успява да прехвърля дори малки групи с техника нататък. В Запорожие Украйна продължава да натиска в посока на Мелитопол", допълни той.

 

Специалистът алармира, че САЩ са намалили военните доставки на Украйна с около 30%.

 

"Каквото и да казва Белият дом, наистина намаляха доставките. Очаква се Конгресът преди Коледа да гласува бюджета за Украйна. Но именно това е надеждата на Русия - САЩ да спрат с голямата подкрепа, ЕС да остане с една проформа подкрепа и тогава Русия да се опита да осъществи отново експанзия, дори да се опита да окупира други области. Но като цяло Украйна до момента успява да спре набезите на врага. Единственото, което донесе на Путин т.нар. "специална руска военна операция" е, че той си загуби пазарите на газ и на петрол. Увеличи си границата с НАТО двойно - с влизането на Финландия. Няма никакви военни успехи", каза още Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 17604 |27.11.2023 Не, случката в Енергото в Силистра не е нормална и калипетреницът с парти грила не е герой . 16| 12375 |24.11.2023 Специално за ФрогНюз от проф. дпн Владимир Радулов: Защо вече не гласувам? Или за забравените и дискриминираните избиратели . 22| 12535 |23.11.2023 Анализаторът Пламен Димитров: Овчаров манипулира за "Газпром", слага ябълките и крушите в една кошница . 7| 11470 |22.11.2023 Войната в Народния театър продължава на няколко фронта - от съда през изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads