Реклама / Ads
0| 10736 |15.04.2016 ЪNDERGROUND

Ицо Дракона и Радо Схемата командват в МВР

.
Ицо Дракона и Радо Схемата. Това са прякорите на двама от шефовете в МВР, назначени без конкурс на възлови позиции. Това стана ясно от думите на ген. Атанас Атанасов по време на петъчния парламентарен контрол.
 
Атанасов попита вътрешния министър Румяна Бъчварова как работят подчинените на тези двама високопоставени служители и какви резултати очаква от тях. Шефката на МВР пропусна покрай ушите си въпроса и не пожела да отговори. Генералът постави на дневен ред и друго много важно питане, свързан с порочния начин, по който се избират директорите на областните полицейски структури в страната.

Подобно на бандитите и митничарите, почти всички полицейски началници са се сдобили с екзотични прякори. Скалата, Горския, Веждата, Падишаха, Муйчо, Далаверата, Папата са все прозвища, дадени им заради личните им и професионални качества. Оказва се, че действащите преди време Лакомото Мече и Черната Мамба, днес са заменени от други играчи поради "отпаднала необходимост" /широко разпространен оперативен термин, значи изгонен. 

Не е тайна, че Бъчварова изцяло е поверила кадровата политика на главния секретар Георги Костов, сочен за близък до модела # КОЙ. Така най-неочаквано повсеместно избуяха кадри на СДВР, които в професионалната си биография не са записали кой знае какви сериозни успехи и постижения. Благодарение на порочната система от назначения, организираната и битова престъпност се надигна като гъби след дъжд.

За да замаскират гафовете си, от МВР започнаха да вадят манипулирана статистика, според която извършените престъпления са намалели, а разкриваемостта са е увеличила. Бъчварова на няколко пъти пробута този рефрен, но обществото посрещна цифрите със снизходителна усмивка. Цинизмът е, че напъните й се случват на фона поголовни кражби, грабежи и побои на възрастни хора по селата. В публичното пространство пък се лансират инциденти, с чието решение биха могли тихомълком да се справят дори едно-две ченгета от всяко районно управление. Фрог многократно ви информира за практиката в МВР да се помпат отчетите, така че всичко на хартия да изглежда повече от брилянтно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7822 |14.04.2016 Само във Фрог: ДПС прави сечено на Борисов с протеста на превозвачите . 0| 8668 |14.04.2016 Съседи убили Александра от Провадия . 0| 6749 |13.04.2016 Концесионер: Ловците на бежанци са трафиканти . 0| 7807 |12.04.2016 Намериха мъртва изчезналата Александра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads