Реклама / Ads
11| 11755 |30.08.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Нов гаф на подчинените на Цачева-скрили от съда наказание на Туцо от „Килърите”

.
Цецка Цачева Източник: БГНЕС
Нов гаф на подчинените на правосъдния министър Цецка Цачева. Администрацията на софийския затвор е скрила от съда, че осъденият Янко Попов-Туцо от групата за мокри поръчки „Килърите” е бил наказан за укрит телефон, открит в края на юли т. г. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.
 

Въпреки това, Софийският апелативен съд днес окончателно реши на закрито заседание, че Туцо, който излежава 10 годишна присъда, няма да излезе предсрочно на свобода. Искането на Янко Попов да напусне преждевременно затвора, е съпроводено и с други скандални факти.

 

Формално Туцо е излежал ½ от присъдата си до този момент и има право да поиска свобода. Важно е, обаче пред съда да се докаже, че има и примерно поведение. За това активно му помагат двама души от затворническата администрация. Единият е шефа на затворническо общежитие „Кремиковци” главен инспектор Стамболийски, който дава положително становище за „килъра”. Отбелязва се, че Попов работи в арт-клуб.  

 

Положителен доклад за него е изготвил и друг чиновник- Милена Минева. Интересен факт е, че тя е била разследвана за корупция и уволнена от затвора. Според материалите на прокуратурата Минева е взимала пари от близки на затворници, за да пише положителни становища за тях. Срещу нея са били използвани и СРС-та през 2012 г. Софийски градски съд я оправдава на първа инстанция през 2017 г. Така Милена Минева се връща на работа с изчистена репутация.

 

Припомняме ви, че Янко Попов е осъден за две престъпления – участие в организирана престъпна група за убийства и за екзекуцията на бизнесмена Румен Рачев. За първото престъпление е наказан за пет години, а за второто за 10. В хода на разследването бе установено, че Попов е бил ятак на сръбския наркобос Сретан Йосич. Аверите на Туцо получиха най-тежките присъди-доживотен затвор без право на замяна. Това са Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 14914 |12.08.2018 Самоуби се бивш зам.-вътрешен министър . 9| 9174 |03.08.2018 Само във Фрог: Засякоха Митьо Очите в Солун . 8| 14903 |30.07.2018 Първо във Фрог: Мистериозен инцидент с българска журналистка в Тбилиси . 10| 17484 |23.07.2018 Пазарджишки ченгета пред Фрог: Шефът кара раздрънкан „Ситроен“, а в почивните дни-лъскав джип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads