Реклама / Ads
3| 21285 |10.03.2020 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Спецпрокуратурата привиква полицейски началници след разкрития на Фрог нюз

.
Мечката дава плик на полицай между щандовете в хранителен магазин Източник: НТВ
Четирима полицаи от Плевен, сред които и началници, са получили призовки да се явят в спецпрокуратурата в средата на март т. г. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата. Според тях, по всяка вероятност ченгетата ще бъдат подведени под наказателна отговорност. Не е изключено някои от тях да станат свидетели, ако решат да се разприказват.
 

 Това се случва след като Фрог нюз в продължение на година публикува десетки материали за корупционна схема, ръководена от местни ченгета.  Според свидетелски показания, става дума за това, че блюстители на реда лично са покровителствали местния голям наркоиграч Ивелин Иванов-Мечката, като това е ставало срещу съответно заплащане.  

 

Освен това самите полицаи са поръчвали на Мечката и хората му умишлено да поставят наркотици на конкретни лица, за да се саморазправят с тях.
След поредицата  скандални разкрития, замесените в аферата полицаи останаха на възловите си места, а други дори се издигнаха в кариерата.

 

Нещо повече, започнаха да се хвалят наляво и надясно, че са се „оправили“ и никой няма да ги пипне с пръст. В същото време започна саморазправа с хората, дръзнали да си отворят устата за престъпната схема, за която цял Плевен говори. Освен заплахи и предупреждения срещу тях, последваха палежи на колите им.  Някои и от свидетелите притеснени за живота си, се видяха принудени да напуснат страната.


В момента много представители на местния ъндърграунд са готови да свидетелстват, но са обезпокоени от факта, че освен четиримата, които са привикани в спецпрокуратурата, има и други полицейски началници, чиито имена фигурират в показанията по делото срещу Мечката за порочни обвързаности.


Източници от прокуратурата признаха, че хората на Мечката отново са „набрали скорост“ в бизнеса с наркотици. Доказателство за това е факта, че наскоро сочени за негови дилъри, са задържани с големи количества дрога. Друг от обкръжението му пък се хвалел на всеослушание, че в момента бандата е пак номер едно в престъпния бранш в Плевен.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13605 |17.02.2020 Само във Фрог: В СГП залежават куп дела за корупция срещу ченгета от “Вътрешна сигурност” . 9| 14460 |17.12.2019 Само във Фрог: Началници притискат служители кога и как да вписват фирми в Търговския регистър . 5| 11987 |19.11.2019 Лекари сигнализираха спецпрокуратурата: Министър и негови хора обричат на смърт онкоболни . 6| 10901 |07.11.2019 Само във Фрог: Полицейски шефове карали подчинените си да пишат фалшиви сигнали за купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads