Реклама / Ads
10| 10088 |23.09.2010 ПОЛИТИКА

2 пъти започна речта си Б. Борисов от трибуната на ООН

.
Бойко Борисов
Речта му чули повече делегати от обичайното, тъй като залата на Общото събрание на ООН очаквала изказването на Барак Обама.
 

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите за Деня на Независимостта от трибуната на ООН. На форума в Ню Йорк повечето световни лидери изразиха недоволство от това как се изпълняват Целите на хилядолетието за развитие, като намаляване на глада и детската смъртност. В тази борба от страната ни се очаква да бъде донор на помощ. На премиера Борисов му се наложи да започва първата си реч пред ООН два пъти. Забави се пускането на превода, което се случва често, когато се говори на различен от шестте официални езика на ООН. След 30 секунди проблемът беше решен.

"Искам от тази най-висока световна трибуна да отправя поздравление към българския народ, който днес чества своя Ден на Независимостта. Този български празник 102 години показва как с усилията и волята на цялата нация на една слаба и неразвита държава, може да отстоява своето достойнство и да се развива успешно", каза премиерът.  В пленарната зала бяха делегациите от 140 страни и най-големите международни организации като ЮНЕСКО, Световната банка и Световната здравна организация. Пред тях българският премиер изтъкна, че човечеството харчи 11 пъти повече пари за отбрана и сигурност, отколкото дава за подпомагане на развитието.

"Ние самите в България сме изправени пред много проблеми, включително със собственото ни развитие и жизнен стандарт, но въпреки това постепенно изпълняваме поетите ангажименти по оказването на помощ за развитие”, допълни Борисов. България отчита помощ най-вече за страните от Балканите и Черно море. Посланието беше, че София не може да предложи пари, но има подготвени кадри. "С усилията на всички нас ще можем да постигнем основната цел - да сложим край на бедността. Постигайки целите на хилядолетието за развитие, можем да направим и повече - можем да поправим неправилното, да изправим света на крака, да го направим такъв, какъвто трябва да бъде”.

Речта на Борисов продължи седем-осем минути. Чуха я повече делегати от обичайното, тъй като залата на Общото събрание на ООН очаква изказването на Барак Обама, съобщава БТВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 7566 |17.09.2010 В. Сидеров: Костов иска да събори Борисов . 41| 9389 |13.09.2010 Първанов и Борисов кръстосаха шпаги, президентът заговори за алтернатива на ГЕРБ . 4| 5611 |10.09.2010 Писта за Ф1 стана капан за българския премиер Борисов . 41| 5765 |07.09.2010 Б. Борисов: От доста години нямам притеснения от БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads