Реклама / Ads
5| 7509 |14.12.2022 ПОЛИТИКА

Адв. Грета Ганева: След Габровски ГЕРБ ще плува в политическите води с ютия на врата

.
Грета Ганева
Пет неща от днешния дебат в НС за избор на правителство, които ей така между другото показаха много. Първото - всички вече се обръщат към Йордан Цонев с ”господин Председател на НС”.
 

. Стефан Янев със сложното си решение да покрепи кандидатурата за министър-председател на проф. Габровски, но да не подкрепи предложението му за структура и състав на МС, всъщност заяви недвусмислено, че третият мандат ще трябва да е при него и ако Радев действително му го връчи, ще е като игра на домашен билот, особено като се вземе предвид заявката на ГЕРБ, че ще подкрепят трети мандат, ако е с министър председател проф. Габровски;

 

. На политическата сцена изгря нова звезда- досегашният "експерт" Николай Павлов, като кандидат за енергиен министър направи чиста проба политическо изказване с много натоварен задкулисен акцент и усещане за предварително подготвена сценка. Няма да видим каква ще е оценката за справянето му на терен със задачата да компрометира Кирил и Асен, в изпълнението на която се улиса повече да изпъкне той самият, но вероятно тепърва ще го виждаме в оборот.

 

. ГЕРБ отново показаха, че са платформа за реализиране на задкулисни интереси. Фактът, че кандидатурите, свързвани със задкулисие, без оглед на това от името на кое политическо пространство са изпълнявали функции, прави тази партия неразделно свързана със статуквото. Няма да мине номерът с "ама тях проф. Габровски сам ги избра". Добрата новина, според мен е, че от тук нататък ГЕРБ ще трябва да плува в политическите води с ютия на врата.

 

. Статуквото все повече се изнервя и показва себе, което не му е характерно- за да може да вирее, то знае, че трябва да е на тъмно. Сега, за да оцелее все повече се показва, което е и добър знак, в крайна сметка.

 

Грета Ганева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4609 |05.12.2022 Адв. Ганева: Да се забрани на политиците да използват ”Пирогов” за политически цели . 3| 4606 |30.11.2022 Андрей Гюров посочи, че следващият кабинет ще има проблеми с този бюджет . 13| 4746 |03.11.2022 Адв. Грета Ганева: Да даваме ли оръжие на Украйна? . 6| 8704 |29.09.2022 След Путин: 12 души са готови да управляват Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads