Реклама / Ads
3| 5723 |27.06.2018 ПОЛИТИКА

Александър Симов: За тежката медийна среда са виновни ГЕРБ и Борисов

.
„Тежката медийна среда в България е пряко следствие от действията на управляващите и на водената от Борисов политика“. Това заяви народният представител от ПГ на ”БСП за България” и журналист Александър Симов пред медии в парламента.
 

Той подчерта, че представителите на левицата в Комисията по култура и медии са обезпокоени от медийната ситуация в България и от продължаващото натрупване на доказателства, че в България цензура съществува. Според него пример за това е и последният скандал – спряното предаване на Милен Цветков, само защото той си е позволил да се занимава с вътрешния свят и душевните терзания на премиера, покрай новината- фалшива или не, че Борисов си е купил остров.

 

Симов обясни, че е прочел обясненията на медията, в която се излъчва предаването, че не били спазени етични и морални журналистически стандарти. „У мен се заражда едно голямо питане- как пък тези стандарти важат, само когато темите са за Бойко Борисов. Как така, веднъж не бяха приложени към някой друг сегмент от политическите предавания?“, попита социалистът.

 

Той припомни, че само преди няколко седмици, в НС, по инициатива на БСП, е проведен дебат за свободата на словото у нас и за поредното тъжно доказателство докъде е паднала България – 111 място в класацията на Репортери без граница. „Тогава тезата на мнозинството бе, че класацията е фалшива и България трябва да е много по-нагоре, тъй като у нас няма убити журналисти. У нас убити журналисти, слава богу, няма, но вече виждаме, че има убити теми, предавания"- констатира той.

 

Александър Симов заяви, че тезата, че свободата на словото е отговорност на самите журналисти е перфидно доказателство, че основната цензура у нас има политически основания и идва от лидера на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9184 |22.05.2018 С промяна на името на Македония ще пламнат вътрешни конфликти, смята Александър Йорданов . 27| 12941 |29.03.2018 Александър Йорданов: Чашата преля срещу руската агресия . 7| 7528 |14.02.2018 Александър Симов призна: Валери Жаблянов е автор на цинизма за Народния съд . 7| 6310 |23.10.2017 Александър Симов: В БСП има опозиция, но тя не е единна, не може да бламира Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads