Реклама / Ads
34| 9101 |27.02.2020 ПОЛИТИКА

Борис Немцов: Ще ме ликвидират тези, които не искат истината. И те го убиха

.
Борис Немцов, руски политик, бивш министър и вице-премиер на Русия. Опозиционен лидер на десните движения и партии. Непримирим защитник на демократичните промени и реформи. Убит с четири куршума на 27 февруари 2015 г. в центъра на Москва. Осъдени четирима кавказци, един от които признава, е получил много пари за ликвидирането на Немцов.
 

Той бе лидер на опозиционното движение „Солидарност“. Организатор на Марша на несъгласните и Марша за промени през 2014 г.

Защитник на свободата на словото.

 

Да си спомним някои негови мисли за Путин, Русия и руснаците.






- Руската икономика е много слаба. Тя представлява едва 2,5% от световния брутен продукт и съществува благодарение на износа на нефт и газ за Запада и малко за Китай. Страната ни може да живее самостоятелно единствено по севернокорейски модел. Не говорим за това, но то е възможно. Идеите на чучхе са близки на Путин е неговите поддръжници.

 

- Все пак е добре, че Путин коментира санкциите срещу Русия. Той каза буквално: „Жалко е, че с тези санкции спада доверието… към резервните световни валути долар и евро“. Не се шегувам. Точно така каза. И умният народ се втурна да сменя рублите си за долари и евро, тези презрени валути… И правилно постъпиха хората. И това са тези хора, половината от които крещят: Путин е велик! Крим е наш!, а другата половина: „Путин – неговата м…а!“. Когато те ударят по джоба – изтрезняваш.

 

- Приоритетът на путиновия режим е ясен – подготовка за война в ущърб на здравето и образованието на нацията. Доколкото смъртността в Русия е по-висока от раждаемостта, може смело да се каже, че на власт в Русия са русофоби-канибали, за които хората са пушечно месо.

 

- Кражбите у нас са безнаказани, защото крадецът-патриот е много мил на родните либерали. Крадейки те крещят патриотични слова. Крим е наш, отвсякъде ни нападат врагове, ще ги размажем всичките. Това, че крадците презират своите сънародници и своята страна, това не прави впечатление на никого. Толкова сме свикнали.






- В подкрепа на Украйна застанаха над 100 страни. Путинското решение за анексиране на Крим се одобрява от 11 страни. Но какви! Северна Корея, Зимбабве, Куба, Сирия, Судан, Боливия, Армения, Беларус, Никарагуа, Венецуела. Китай се въздържа. Така че твърдението на Путин, че китайците го подкрепят е поредната лъжа. В тази компания ще продължава да живее Русия…

 

- Работата е там, че досега у нас управлява класически авторитарен полицейски режим с всички прелести – корупция, насилие, крадци и мошеници. Под такъв режим страната живее лошо, но дълго. И ето че нещо през февруари (2015 г) се промени. От полицейски авторитаризъм преминахме към полицейско-крадлива диктатура. Разликата е в това, че в новото състояние вече няма никакъв шанс за промяна на статуквото чрез избори.

 

- Информационният терор, който упражнява Путин спрямо собствения си народ – е престъпление. Защото се промиват мозъците на хората с абсолютни лъжи, внушава им се ненавист, жестокост, възпитание в най-противните качества.

 

- Знам кой ще ме отстрани, ликвидира... Тези, които не искат да чуят истината. Тези, които не искат да признаят, че превърнаха един народ в заложник на престъпления - техните престъпления.






- Властта в Русия се държи на репресии, кражби и манипулации, защото умира от страх да не се надигне всеобщо недоволство. Такива режими винаги умират, но преди това умират много невинни.

 

Приликите с това, което се случва у нас не са случайни. Посткомунистическия режим в Българие се представя за демократично управление. Прокурорско-полицейските действия - за борба с корупцията. Далаверите с обществените поръчки - за пазарна икономика и конкуренция. Плюенето по всички несъгласни със статуквото от страна на пеевските и проправителствените медии - за свобода на словото.

 

………………………………………..

 

В Чехия кръстиха площада пред посолството на Русия в Прага Борис Немцов. Имаше остра реакция от Кремъл и руското външно министерство, но чехите заявиха хладнокръвно, че това е тяхно решение и никой не може да им се меси.

 

...............................................................

 

Очаквайте тролове и хейтъри да опишат какъв мръсник е бил Немцов, че имал любовници и 4 деца, че е слуга на Запада и агент на Вашингтон, предател, роден от еврейка... Те това могат и това работят.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5769 |26.02.2020 БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради неверните данни за ръста на БВП . 5| 9017 |25.02.2020 Калфин контрира Борисов: Напускащите България са два пъти повече от завърналите се . 28| 20595 |24.02.2020 Политолог: Борисов не отговори на въпроса „Познавате ли тази жена?“ . 17| 12194 |24.02.2020 Велизар Енчев: Испанската преса не е меродавна за Борисов, но сигналите за корупция от Вашингтон са достоверни по презумпция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads