Реклама / Ads
9| 10090 |17.01.2020 ПОЛИТИКА

Борис Попиванов: Победите на ГЕРБ през 2019-а вземат своите жертви

.
Борис Попиванов
”Управляващите се притесняват с основание за съдбата си. Не само за съдбата си в следващата седмица, а за съдбата си в следващата година”. Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов. Според него победите в 2019-а година вземат своите жертви.
 

"В предизборна ситуация, проблемите, които не са решени, драмите, които се състояха, биха могли да бъдат замитани под килима с оправданието, че това е предизборна кампания и това е предизборно говорене на техните опоненти".


Когато няма предстоящи избори, проблемите се оказват застрашаващи и това прави проблемно оцеляването на самото правителство, а не поведението на една или друга малка парламентарна група., коментира той.


По думите му проточилата се дълго време рамка на управление на партия ГЕРБ се характеризира с липса на ясни приоритети и липса на стратегическо мислене, в която и да е сфера, както се видя с кризата във водния сектор, даде пример Попиванов.


Според политолога малко не достига на БСП, за да изглежда като алтернативата на управленския модел: "Много фактори са - вътрешно противоборство в БСП, но и на цялостния политически и бизнес климат в страната, който фокусира всичко в голямата управляваща партия ГЕРБ и прави много трудно изявата на всяко по-различно нещо".


Доц. Борис Попиванов коментира и поведението на българските политически партии, в зависимост от световната конюнктура, като заяви, че то е провинциално: "Докато отстъпва и удовлетворява интересите и на едните, и на другите, за Бойко Борисов не е проблемно да управлява България". Според него във вътрешнополитически план това е много силен инструмент за налагане на безалтернативност на собствената власт, като се твърди, че всяко друго управление би било външнополитически изолирано.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6226 |14.01.2020 Kорнелия Нинова: Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи . 51| 140830 |10.01.2020 Анализ: Борисов пада, САЩ разкрива тайните сметки на разследваните по делото РИКО . 18| 8940 |11.01.2020 Девет министри от кабинета Борисов-3 подадоха оставка . 13| 8596 |26.12.2019 Борисов за петицията на ЕП срещу ”Струма”: Българският казан в ада не се пази

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads