Реклама / Ads
5| 6755 |20.07.2016 ПОЛИТИКА

Борисов бесен на ген. Атанасов и ДСБ за НАТО и ЕС

.
Заседание на правителството
Някой, ако се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в ЕС и НАТО е нагла лъжа и измислица, иска да си построи една предизборна кампания. Не може да се говори, че външният министър и военният министър са гаранти на НАТО, а ние другите - сме пречка. Така се мъчат да се вклиняват в правителството.
 
Това каза ядосаният Бойко Борисов преди заседанието на МС днес , бесен на нападките на ген. Атанасов и други членове на ДСБ през вчерашния ден, че правителството не е гарант за членството ни в НАТО и ЕС.

Лично аз и военният министър сме обиколили всички бази на НАТО. Кое правителство, с кои министри успя да удържи националния интерес? Отремонтирали сме всички летища, базата ни в Безмер е най-голямото и модерно летище, в Ново село 50 00 военни тренират. С външния министър всички теми винаги сме ги обсъждали, отнасящи се до ЕС и до НАТО, и сме излизали с единна позиция. Ние първи в целия свят обявихме "Хизбулла" за терористична организация. Най-лоялните и най-добрите партньори сме на НАТО и на ЕС. Нека припомня енергийните проекти. Така могат да говорят само хора, които искат отново да се върнат на власт - ДПС и БСП, поясни Борисов.

Какво би направил военният министър, ако не бяхме събрали повече пари и не ги бяхме предоставили на армията?  С кое сме го заслужили? Откъде черпят такава информация. Дори аз ходих на конгрес, заедно с Ненчев на БЗНС ходих при хората. Не виждам нищо лошо в това да кажем позицията си на НАТО, че въоръжаването и ескалацията са опасни. Нима всеки здрав разум не го оценява това", попита Борисов. "Абсолютно всички теми, касаещи НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. И пази Боже да стане друг гарант. Това някой да си присвоява това право или тези заслуги…, каза още Борисов.

За НАТО и ЕС нямаме нужда от подкрепа, там нямаме никакъв проблем. Питам: Какво би правил военният министър, ако не бяхме събрали повече пари, щяхме ли да поемем тези ангажименти към армията? Щяхме ли да приеме всички закони в НС без ГЕРБ? С кое сме го заслужили, всеки ден да ни се упражняват поименно, а там, където са най-тежките реформи, където ГЕРБ не можа да се справи в предишния мандат – здравеопазването… Tочно там, където имаме най-голяма нужда от подкрепа, защото за НАТО и ЕС няма нужда от подкрепа, ние сме направили там всичко, ние нямаме там никакъв проблем, заяви премиерът.

Краят на август с германският канцлер Ангела Меркел ни поканиха с румънския президент да разговаряме по тези теми да си кажем позициите. Трябва ли да не можем да кажем и опасенията си?Нима във всяко свое изказване президентът Путин или министърът Лавров не ме сочеха мен с пръст, или показваха някой друг като главен виновник, че това правителство е виновно за куп неща. Да де, но една лъжа повторена 100 пъти почва да се възприема. Моите извинения към Трайчо и Гроздан Караджов и към всички, но те ако са ми гаранта за НАТО и ЕС със сигурност нямаше да сме там. Така че винаги съм и благодарил и на министър Николай Ненчев, и на всеки един от вас, каза той.

Премиерът помоли министрите да реагират в такива ситуации, защото останалите им колеги остават в небрано лозе. "Защото нека някой да отиде с Теменужка Петкова и да се разправя какво да правим с този реактор. Лесни ли са тези преговори? Нима ДСБ нямат зам.-министър там, той да се произнася. Да кажат, да спрат парите за образованието, за армията, за спорта, строителството, културата, което искат и тези 600 млн. евро да ги платят, да платят лихвите по над 160 хил. евро на ден и днеска ни се зачисляват, да ги хвърлят тези пари в канала и готово", уточни Борисов.

Ние ще ги подкрепим, защо не поемат такава позиция, а чакат от нас да свършим всичко това. Всеки ден полагаме огромни грижи, убеден съм , че всеки един от вас полага огромни усилия. Колите ви взехме, само и само да покажем колко и ние можем да правим от време на време популистки неща. Така че това е истината. Няма по-хубаво от истината. Кажи си истината и всичко да е наред,  заяви Борисов.

Премиерът добави, че здравният министър Петър Москов, въпреки че няма никаква подкрепа, както и като ръководител на предизборния щаб на на ДСБ и негов противник в София, както и на Фандъкова, вече го преписват само като негов министър. "Аз се гордея с това, не искам да ме разбираш криво - искам да продължиш с всичка сила, особено пръстовите отпечатъци, особено това, което правиш с лекарствата - намаляване на цените и всичко това с румънци, македонци и всички останали колеги, защото това е големият успех, това е реформата, това е болезненото и трудното. Ще имаш цялата ни подкрепа и на правителството и като председател на партията. Няма огъване тук, обърна се Борисов към здравният министър Петър Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5643 |19.07.2016 Борисов възмутен от кмета на Трън . 1| 4402 |19.07.2016 Ген. Атанасов: ДСБ иска президент контрапункт на Борисов . 1| 6462 |19.07.2016 Р. Кънчев за Фрог: Часове преди опита за преврат Борисов говореше, сякаш знае какво ще стане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads