Реклама / Ads
113| 7111 |07.12.2010 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Сините си изсмукват скандали от пръстчетата

.
Бойко Борисов
Борисов защити персонално всичките си министри, чиито оставки се искат. Когато трябва да сменям министри, го правя, без да питам никого и не чакам някой да ме подсеща, каза той.
 

Не съм чул какво е казано пак, не им обръщам внимание, единият ден е Костов, на другия М. Димитров, то не беше Т. Живков, не беше АЕЦ "Белене", обяви по НТВ премиерът Бойко Борисов по повод изказването на лидера на ДСБ Ив. Костов за спешен ремонт на кабинета. Вчера той бил в Бургас, където имал много работа, по-важна от това да слуша кой какво си приказва из парламента. Какви партньори са те, попита Борисов и напомни, че те не са ги подкрепили за бюджета.

Този път са пропуснали Цветанов и Дянков, каза още премиерът, след като научи, чий оставки се искат. Няма по-хубаво шосе от Южната дъга, за това не може да си отива министър, и то дин от най-добрите, отсече той по повод информацията, че и Р. Плевнелиев е в "резервите". Там сините най-много настояваха да имат министри, съобщи той.

Не може сините всеки ден да се изказват против правителството и да казват, че искат правителството да си изкара мандата. Няма да стане запазването на статуквото синьо-червено, отсече премиерът и коментира персонално исканите оставки:

За В. Рашидов  - не знам защо му искат оставката; дадохме с 10 млн повече за театрите; върви реформа, няма напрежение, пълни са залите, коментира Борисов. При мен като идват кинодейците, са изключително доволни.

За Ал. Цветков Борисов каза, че първи път фирмите в Транспортно министерство, без БДЖ излязоха на печалба, вкл и такава яма като Летище София. Броят на книжките, които се издават, е с 1/4 по-малко заради камерите; сега ще има заем срещу реформи със Световната банка за БДЖ. Абсолютна глупост е да се иска оставка заради сблъсъка на корабите; все едно да му искат оставката заради това, че слънцето е изгряло, коментира той и каза, че не може да допусне, че Костов говори такива неща.

За С. Игнатов - искаме да реформираме БАН с нов закон, при който науката да обслужва фирмите и бизнеса, като част от институтите отидат към университетите.

За М. Найденов - сагата К. Илиева съм я приключил още преди 2 месеца с отстраняването й. Никой не е допускал, че може да има такава наглост да лъжеш за фалшива диплома, щом за този пост не се иска такъв ценз. От това нищо не е произлязло и Брюксел не ни е наказал.

За Ст. Константинов - защо той трябва да напусне заради Г. Оряховица; да не би той да е говорил с циничния език на лекарите, попита Борисов. Лекарите по принцип са добри професионалисти, но нека да приключи проверката, поиска той.

Това са изсмукани скандали от пръстчетата на тези хора, по време на управлението на СДС беше чудовищна работа, вкл. и в синя София, обобщи премиерът, който се радвал, че това е всичко, което са изсмукали. За кой министър по времето на Костов сте знаели за какво е сменен, попита Борисов.

Когато трябва да сменям министри, го правя, без да питам никого и не чакам някой да ме подсеща. Исканията на сините не са партньорски и са по-тежка атака от на БСП, ДПС и Първанов заедно, констатира премиерът. ГЕРБ не е партия, която се обвързва с някого, отсече той.

Накрая Борисов изреди всички магистрали и метрото, които ще се изградят в най-скоро време и попита какво ще кажат тогава Костов и компания, като сравнят тяхното управление с нашето.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 10656 |01.12.2010 Б. Борисов: К. Илиева ме лъжеше, че има тумор, пък то бебе! . 79| 11046 |24.11.2010 Б. Борисов: Да ти отнемат визата, значи "Добър ден" не искат да ти кажат . 165| 10434 |07.11.2010 Борисов: Несъизмерим съм с Живков . 124| 10586 |31.10.2010 Б. Борисов: Завиждат ни; Първанов ще прикотка ДПС в проекта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads