Реклама / Ads
6| 12309 |19.04.2019 ПОЛИТИКА

БСП: ”Апартаментгейт” е само върхът - 11 млрд. евро не са отишли само за Цветанов

.
Източник: БГНЕС
Апартаментгейт" е само върхът и 11 млрд. евро не са отишли само в апартамента на Цветанов.” Това заяви пред Нова телевизия водачът на листата на БСП за България Елена Йончева.
 

Тя коментира, че победата на левицата на изборите ще бъде началото на краха на ГЕРБ. По думите й е важно да се отстрани мафиотската структура ГЕРБ, която е завладяла цялата държава. "Левицата ще победи на тези избори, но това трябва да бъде само началото. Трябва да започнат такива промени, че да спечели накрая България. Това е целта. Победата на БСП ще бъде само началото", категорична бе тя.

 

Според нея България трябва да има прокуратура, която да работи, да има медии, които реално да са четвърта власт. По думите й основните проблеми на страната ни са доходите и липсата на справедливост и трябва да се работи за решаването им.

Елена Йончева подчерта, че победата на БСП на изборите е важна и за десните у нас.

 

"В момента ГЕРБ си купуват всичко, което пожелаят, защото разполагат с неограничен ресурс, а когато не могат да постигнат нещо с изнудване, изваждат големите бухалки. Без ГЕРБ в България ще може да се развие истинска десница. БСП е последователно проевропейска партия. Именно по време на управление на БСП България влезе ЕС", заяви тя.

 

Елена Йончева подчерта, че в последните години кражбите в България от корупция възлизат на 11 млрд. евро годишно. Тя коментира, че това са данни не само по доклада на групата на зелените в ЕП, но и по доклад на Европейския парламентарен изследователски център към ЕП. "Според индекса на Световната банка, цитиран там, корупцията в България е 22 % от БВП", обясни водачът на листата на левицата и допълни, че за Дания и Финландия тези проценти са 0%. По думите й това е 3 пъти повече отколкото се дават за здравеопазване. С тези пари 2,5 млн. българи могат да получат средна заплата.

 

"ГЕРБ крадат каквото искат. Въпросът е да направим такива промени, че следващите, които дойдат, да не могат да го правят. Да знаеш, че независимо какво правиш- "Граф Игнатиев" или магистрала, да знаеш, че има контрол", заяви Йончева. Тя наблегна, че следващата седмица ще продължи с разкритията по аферата "Ало, Банов съм" с още доказателства и документи.

 

По темата за свободата на медиите и това, че по последни данни в България тя намалява, Елена Йончева коментира, че свобода на медиите не означава само да се даде думата на опозицията, но и да се правят журналистически разследвания. "В този доклад организираната престъпност се приравнява с властта. В него се казва: "Журналистите в България са мишена както на организираната престъпност, така и на властите, които ги подлагат на тормоз, вместо да ги защитават", каза тя.






 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6455 |13.04.2019 Б. Димитрова: Протестите в Габрово не изместват ”апартаментгейт” . 9| 18592 |20.03.2019 Само във Фрог: Президентът на Румъния връща Кьовеши начело на прокуратурата . 29| 48660 |02.02.2019 Д-р Тренчев: Един ден в България ще останат само пенсионери, цигани и юристи . 6| 5090 |15.01.2019 Станишев: Само прогресивно мнозинство в ЕП може да предложи Нов обществен договор за Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads