Реклама / Ads
19| 9419 |27.03.2019 ПОЛИТИКА

Ст. Делийски за Фрог: Борисов сгреши с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб

.
Страхил Делийски Източник: БГНЕС
Кризисният пиар на ГЕРБ по отношение на скандалните покупки на апартаменти от политици наложи виждането, че става въпрос за морален проблем и че има атаки за това. Но проблемът не е морален, а че се извършва закононарушение.
 

Това заяви пред Фрогнюз политологът Страхил Делийски по отношение на напускането на Цветан Цветанов на парламентарната група на партията на Борисов.  

 

В Закона за противодействие на корупцията има текст, който обяснява какво е облага. Част от определението за облага е получаване на стоки и услуги без пари или на цени по-ниски от пазарната стойност.

 

Втората опорна точка е да бъде представен Цветанов като жертва на зложелатели, което преформатира разговорът в друга посока. Внушава също, че българинът е завистлив, което е обиден аргумент.

 

По една или друга причина трите опорни точки заработиха. Борисов взе решение, което да превърне дефекта в ефект. Казва: „Заради каузата и морала изтегляме Цветанов от парламента, въпреки че той не е направил нищо лошо”.

 

Следващата фаза на кризисния пиар на ГЕРБ ще бъде разказ за оттеглянето на Цветанов през призмата на моралните действия на партията.

 

Борисов и ГЕРБ сгрешиха с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб. Какъв знак дава това? Цветанов има един морал по отношение на неговата битност като народен представител и друг по отношение на неговата битност като шеф на предизборния щаб. ГЕРБ ще трябва да отговорят каква е разликата между партийния морал и обществения морал, който е накарал Цветанов да излезе от НС.

 

В същото време се дава знак, че без Цветанов ГЕРБ не могат да правят избори. А защо? Дали той не е в основата на ключов механизъм за мобилизиране на избиратели, който е клиентелистки?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18592 |20.03.2019 Само във Фрог: Президентът на Румъния връща Кьовеши начело на прокуратурата . 17| 9440 |06.03.2019 А. Атанасов: Руският премиер поиска Борисов да лобира пред ЕС за руския газ . 9| 9221 |20.02.2019 Арман Бабикян за Фрог: С нашите пари плащат на определени медии, за да ни лъжат . 9| 13459 |15.02.2019 Какво скриха журналистите от срещата на Борисов със Сарадж в Мюнхен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads