Реклама / Ads
15| 5120 |30.04.2015 ПОЛИТИКА

Фрог пита! Ще "рахатуват" ли депутатите 6 дни накуп?

.
пленарна зала често пустее, но около празници това е за по-дълго
Предстоящите три почивни дни за простосмъртните граждани на България тази година няма да се слеят с Гергьовден и няма да има дълга почивка. Това обаче може и да не важи за депутатите, чиито ваканции по правило се различават съществено от "човешките".
 
Парламентарните комисии заседават в понеделник и вторник, само ако заседанието е извънредно. Обичайната практика е тези заседания да се обявяват на сайта на НС в понеделник сутринта или по-рядко в неделя вечер. До момента нито една комисия не е обявила, че ще има извънредно заседание в понеделник или вторник. Принципно обаче извънредните заседания на комисиите са рядкост, като изключение представлява тазседмичното изнесено заседание в Правец (друг е въпросът за неговата целесъобразност - б.р.).

Така или иначе днес е последният работен ден на парламента и простата сметка показва, че ако депутатите решат да не заседават по комисии в понеделник и вторник, те ще слеят първомайските празници с Гергьовден, който е неработен за целокупния български народ и така ще си заформят чудна 6-дневна ваканцийка.

"Известно е, че преди Великденската ваканция аз внесох ново предложение за коледната ваканция, която да бъде изравнена с тази на останалите работещи в страната", заяви за Фрогнюз независимият депутат Велизар Енчев. Той информира, че това предложение още не е разгледано, дори и само формално, за да бъде отхвърлено.

"Ако в понеделник се окаже, че няма заседание на комисиите, ще излезе, че това ще е поредната възмутителна ваканция на депутатите. А същевременно има важни закони, които залежават и няма причина в понеделник или вторник, а защо не и двата дни, те да не се гледат, за да може да се отхвърли залежалото законодателство? Най-малкото така ще се покаже солидарност с гражданите", заключи В. Енчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5662 |20.04.2015 Делийски за Фрог: Борисов е във фаза на безсмислие . 35| 5295 |08.04.2015 Велизар Енчев за Фрог: Цачева толерира мутрите в парламента . 4| 5416 |08.04.2015 Делийски за Фрог: Под въпрос е автентичността на „Българска пролет” . 7| 5834 |31.03.2015 Д-р Б. Миланов за Фрог: БНБ нарушава собствените си заповеди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads