Реклама / Ads
7| 10176 |28.02.2018 ПОЛИТИКА

Жельо Бойчев иска банката, която дава милиарди на Пеевски, да обясни какво прави в сделката за ЧЕЗ!

.
Жельо Бойчев
Подигравка е това, което е депозирано в секретното деловодство на НС. Хвърчащ лист, неподписан и нямащ основание да е класифициран. Това заяви зам.-шефът на ПГ на БСП Жельо Бойчев. Премиерът да декласифицира информацията, която по същество не в секретна, призова той.
 
Бойчев на практика призна, че ББР – банката, която обслужва най-важните проекти на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, стои и зад сделката за ЧЕЗ. “Българската банка за развитие да дойде на смесеното заседание на комисиите по енергетика и за контрол над СРС утре и да си каже всичко”, призова Бойчев.

От ПГ депозираха искане за създаване на временна анкетна комисия за разследване на всички обстоятелства около сделката, пише още 7 Дни София.  

"След като ББР стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че и правителството на Борисов стои зад Гинка Върбакова", направи заключение Бойчев.

"За нас поведението на г-н Борисов е необяснимо и неоправдано по никакъв начин, защото той или лъже българския народ, че няма информация за тази сделка, или обратното - ако той наистина не е знае, мястото му не е там", отсече Жельо Бойчев.

Припомняме какво заяви вчера премиерът Бойко Борисов:  Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е много строг, ще им спестя имената за пред медиите, но иначе парламентаристите могат да отидат и да се запознаят, заяви Борисов.

"Това, което ми изпраща днес премиерът на Чехия, излиза, че всъщност тези банки, за които говорим са изпратили писмо за комфорт, писма за намерения, хвърчащи листа, които във финансово правния мир не означават абсолютно нищо. Говорих и със Стоян Мавродиев - преди няколко месеца, някой ги питал, дали биха финансирали или рефинансирали, ако нещо се случи. Нито са пращали писма, нито са поемали ангажимент", разясни Бойко Борисов. Като добави, че ще помоли веднага шефът на БНБ да види, какви са тези писма и дали тези банки са ги изпращали, "защото те отричат, а в същото време чехът ми го праща, че го има". Нашият банков надзор да се намеси с всичка сила, призова премиерът.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5833 |15.02.2018 Съюзът на репресираните също поиска оставката на Жаблянов . 2| 5758 |11.02.2018 АБВ поиска оставката на Кошлуков . 0| 4592 |08.02.2018 П.Симеонов: Обществото иска повече ред и дисциплина . 18| 7309 |03.02.2018 Нинова иска да се изучава обективно и доброто на социализма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads