Реклама / Ads
48| 7460 |09.06.2015 ПОЛИТИКА

Кънев към Борисов: "Благодарим" за правителство с ДПС

.
Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев Източник: Булфото
Не приемам думите на премиера, че трябва да благодарим на ДПС, че правителството съществува. Ако ще има правителство, което ще разчита на подкрепата на ДПС - "благодарим" за такова правителство.
 
Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев в сутрешния блок на БНТ. Аз няма за какво да съм благодарен, добави той.

Кънев посочи три теми, по които ДПС е подкрепило ГЕРБ и ги нарече „грешки на ГЕРБ”- плоския данък, запазването на НСО и отхвърлянето на исканията за по-достъпни референдуми.

За мен, а и за всички от РБ, властта не е ценност. Власт, която е подкрепена от ДПС, за нас не е ценност. Ценност е да умееш да променяш живота на хората към по-добро - например да се краде по-малко. Това зависи от съдебната система и прокуратурата, ето защо те са в основата на реформите.

Няма как с ДПС да е по-добре, след като те са се внедрили навсякъде и мърсуват. Това нещо го отлепяме едно по едно, но те са хиляди вендузи, заяви Кънев. Той каза, че хубав знак от страна на ДПС би било, ако изхвърлят Делян Пеевски от своите редици. По думите на Радан Кънев ДПС е факторът, който се опитва да разклати стабилността на управляващата коалиция.

ДПС не са важна част от баланса в парламента, много е важно да престанат да са важна част и от местната власт. Затова много е важно дали ГЕРБ ще се съюзят с ДПС по места на изборите. Това ще покаже дали ГЕРБ искат наистина да правят реформи, или властта за тях е основна ценност, заяви Кънев.

Трябва да се откъснем от партизанщината, от тази любов към самата власт. Властта е възможност да се променя живота на хората към по-добро. Виждате, че това трудно мнозинство вече е пуснало валяка напред, започнаха реформите. Най-важните обществени проблеми сме ги сложили на масата и вече напредваме.

Най-важният въпрос е дали ще допуснем местните избори да отложат реформаторските усилия. Това не трябва да се случва, защото избори има почти всяка година. Трябва да бъде изпълнена всяка точка от правителствената програма.

Ако изборите отлагат реформите, дайте да си ходим вкъщи, каза още Радан Кънев. Той отказа да коментира темата с кандидатите на Реформаторския блок за кметове на големите градове, като уточни, че ще направи това, когато номинациите бъдат оповестени официално.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4852 |03.06.2015 Манолова към Борисов: Прекратете предизборните безобразия . 19| 7626 |25.05.2015 Кънев: Стига вече щракане на белезници пред камерите . 25| 8504 |18.05.2015 Радан Кънев: Няма толкова нагла корупция като в здравеопазването . 41| 8176 |16.05.2015 Р. Кънев: Излизаме от управлението, ако не се спрат кражбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads