Реклама / Ads
34| 6198 |10.12.2014 ПОЛИТИКА

Кърджалиев размаха пръст и на Виктор Николаев за циганите

.
Тунчер Кърджалиев
Четиримата представители на водещите партии в парламента не отстъпиха от позициите си за влизането в ромските махали с полиция в дискусия по Нова телевизия. Най-активен от тях бе Тунчер Кърджалиев от ДПС, който вчера в Народното събрание яростно разкритикува министър Москов. Тази сутрин размаха пръст и на тв водещия Виктор Николаев, който нарече ромите цигани.
 
"Внимавайте, навлизате в опасна територия", закани се гостът. "Нека жителите на всяка махала да се самоопределят какви са", допълни депутатът от ДПС

Депутатът от ДПС  защо от Движението са против позицията на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов относно случаите с пребити лекари от Спешна помощ. Според Кърджалиев езикът, който използва д-р Москов е език на омразата. "Един министър не може така да говори", каза той относно думите на здравния министър, че основните, които пребиват медицински екипи са цигани", заяви Кърджалиев.

Припомняме ви, че във вчерашния ден ДПС поиска оставката на Петър Москов.

"Министър Москов и друг път е имал хулигански прояви. И друг път е обиждал. Това, че се изявил като късния Костов и ранния Яне Янев, не му дава правото да обобщава една конкретна ситуация", допълни Тунчер Кърджалиев.

Валентин Павлов от Реформаторски блок заяви на свой ред: "Заставаме изцяло зад министър Москов. Защото той каза истината. Това се случва не само в махалите, това се случва в отделенията на спешната помощ. Всички чухме извиненията на министър Москов, но истината е реално такава. Разговарях с директора на пернишката болница, който заяви, че това не е ежедневие, но често се случва.

Даниела Дариткова от ГЕРБ допълни, че смята, че проблемът касае общо отношението към медицинските екипи. "Ясно е, че само промяната в Наказателния кодекс няма да реши проблема. В случая министърът наистина поднесе своето извинение за емоционалното си изказване. Но на този етап той трябва да реализира ясно намеренията си, които е обявил", заяви Дариткова.

Представителят на Коалиция „Лява България“ Емил Райнов бе категоричен: "Нека погледнем по-глобално. В момента приемаме бюджет, с 8 милиарда заеми. Дали това не е начин за отклоняване на вниманието на обществото? ГЕРБ имат практика в такива трикове. Защо се преекспонира именно сега този случай? Употребиха министър Москов. Той самият разбра, че е употребен. Не може четвърти ден това да е водещата тема. При условие, че се гласува един тежък бюджет".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6378 |09.12.2014 От ДПС искат оставката на Москов . 31| 6016 |08.12.2014 Бойко Борисов: За"Южен поток" няма подписан дългосрочен договор . 6| 5466 |07.12.2014 Калфин и Миков мерят постиженията си . 5| 4922 |06.12.2014 Преизбраха Валери Симеонов за лидер на НФСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads