Реклама / Ads
164| 9748 |17.12.2010 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Исках да ме подслушват, защото бях заплашван

.
Иван Костов
Комисията по досиетата си свърши работата и предстои тежка битка между правителството на ГЕРБ и президента Георги Първанов. „Защото посланиците са защитавани от агента на държавата, доносника - Гоце” коментира лидерът на ДСБ Иван Костов скандалът с дипломатите-агенти на ДС в ефира на Btv.
 

Той беше категоричен, че държавната администрация трябва да се прочисти от агенти и тогава атмосферата ще се разведри. През тези сфери държавата ни е уязвима, поясни бившият премиерът.

Президентът няма да се съгласи нито за „тантото”,нито за „мантото”, чака го тежка битка с ГЕРБ, обяви Иван Костов и пояси, че има един параграф 12 в Закона за досиетата, в който пише, че не може да се разкриват шефовете на агентите и вербовчиците, така че този списък не бил пълен. Според него досиетата не са били отворени по- рано, защото са защитавани от Конституционния съд, също така работата на комисията е била сприрана от Симеон Сакскобургготски, защото тези хора са го довели.

Искал съм да бъда подслушван, защото бях заплашван по всяко време. Получавах сериозни заплахи, свързани със семейството ми. Аз разбрах кои са хората, но няма как да го докажа. Те са мой политически опоненти, но няма доказателства. Заплахите ме следват от 1991 година, това е моят живот и аз съм свикнал с това” оповести лидерът на ДСБ. Той добави, че подслушването е незаконно, ако не е уредено по специален начин. На въпрос дали смята, че е възможно да се послушват петима министри, Иван Костов отговори, че това е кошмар и полицейщина. Ние трябва да се научим да вярваме на компетентните органи.

Според Костов е необходимо да се проверят и всички дипломи издадени в чужбина
, за да не се повтаря скандала с шефката на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Отговорността за скандала, трябва да поеме този, които я е назначил. Той беше категоричен, че скандалите трябва да спрат.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 142| 11782 |11.12.2010 Ив. Костов: Младенов, кога ви избрахме за Дядо Коледа? . 55| 10514 |02.12.2010 Ив. Костов: Кой е бил водещият офицер на Румен Петков? . 30| 8592 |30.11.2010 Иван Костов: Има ли грешка, има и прошка . 95| 9566 |26.11.2010 Ив. Костов: Всяка атака срещу Филчев е страхотен бумеранг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads