Реклама / Ads
0| 16949 |24.06.2022 ПОЛИТИКА

Михаил Миков: ”Възраждане” ще обере негативния вот, от БСП няма да зависи нищо, Янев...

.
Михаил Миков
Не е възможно сега да се прогнозира каква ще е следващата коалиция. ”Възраждане”, ако обере негативния вот, ще видим каква тежест ще има в парламента. Защото очевидно ”Възраждане” с една популистка практика и една популистка игра успява да трупа доста отрицателен вот и да го събира в себе си. БСП ще има слабо влияние в следващия парламент и от нея няма да зависи нещо, особено ако не може да доближи до ”Възраждане”.
 

Проектът на Стефан Янев също няма да постигне кой знае какъв резултат. Ако въпросът е в отношението към една или друга партия, а не в политиката, която ще прокарат, то тогава нищо няма да се получи, коментира Михаил Миков.


Голяма картина е повторение на онова което се случи миналата година. Невъзможност или трудно съставяне на безпринципни коалиции, големият проблем е силната фрагментация на политическото представителство, която се отразява и на парламента, големият проблем е липсата на доверие в политиката. И най-вече мен ме плаши това недоверие във възможността на институциите да решават проблемите на хората, това се получва и като резултати на избори, заяви в още по Нова Тв Михаил Миков.


Избори до дупка е плашило за хората. Всъщност италианската практика от 60-те години, в рамките на 10 години на девет месеца е средният живот на правителството, така че това не е непознато на демократичните системи. Въпросът е, че партиите, които са представени в парламента, не отразяват обществените нагласи и избирателите им отвръщат с ниско доверие и ниска избирателна активност. Това са големите проблеми. Оттук насетне всички, които имат претенции да се занимават с политика, трябва да си зададат въпроса кого представляват и какъв е интересът им за представляване, да стане народен представител, министър или да участва във властта, допълни Миков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9230 |19.04.2022 Брюкселска социология: Срив на ПП, възход на ”Възраждане”, същите партии в НС при избори днес и... нищо ново . 0| 11874 |05.04.2022 Военният експерт Михаил Самус: Втори етап на войната - Русия превзема Донбас и се връща за Киев . 0| 9125 |29.03.2022 Военният експерт Михаил Самус: Сакралната дата 9 май силно влияе на Путин и генералите . 38| 6267 |10.05.2021 ”Възраждане” е отказала да се коалира с ВМРО и НФСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads