Реклама / Ads
9| 5146 |24.01.2016 ПОЛИТИКА

Миков: Вотът на недоверие ще е върху всичко антисоциално в здравеопазването

.
Михаил Миков
„БСП се опитва да повлияе за промяна на цялата политическа сцена, за да разграничим лявото от дясното. Само така ще успеем да върнем доверието в политиката и институциите“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков. Във връзка с подготвяния вот на недоверие в сферата на здравеопазването Миков обясни, че той ще бъде съсредоточен върху всичко антисоциално, което се прави в сферата на здравеопазването. „Миналата година направихме 2 искания до КС по два закона, свързани със здравеопазването - Законът за лечебните заведения и Законът за здравното осигуряване“, припомни социалистът.
 

Той обясни, че  избирателите на БСП и ДПС в голямата си част са хора, които нямат средства да си доплатят за здравните услуги, които получават, дори след като са здравноосигурени. „Ние имаме данни, че над 70% от нашите избиратели са хора с минимални доходи“, каза още той. Миков обясни, че ако работещите в България са 3 млн., то работещите бедни са около 300 000, прибавяйки към тях хората, които се самоосигуряват, това прави повече от 10% от работещите в България.Той добави, че представителите на другата партия, с която са водени разговори - БДЦ са поставили друг съществен въпрос, свързан с политиката на здравеопаването, а именно общинското здравеопазване и закриването на общински болници, което предстои.

"В парламента се появи една нова група – псевдоопозиция. Нейни представители могат да се открият и в тези, които не са подкрепили правителството, и в управляващото мнозинство", каза още Миков. По думите му, поведението на Радан Кънев е много объркаващо, защото е излязъл в опозиция и в същото време не подкрепя вота на недоверие. Според председателя на БСП, именно такова политическо лицемерие подклажда липсата на доверието към политиците.


Във връзка с предстоящия конгрес на левицата Миков е категоричен, че политиката на БСП се определя от НС и ИБ и от хилядите български социалисти. „Когато станах председател на БСП, имах няколко послания. Едното беше, че всеки трябва да си зададе въпроса защо е социалист, а друго от тях беше „повече ние и по-малко аз“. Нашата солидарност днес е разкъсана и това определяне на колектива е по-важно от всякога“, заяви лидерът на социалистите.  Той добави, че хората са се поувлекли към лидерските политически проекти и затова БСП е изгубила част от потенциала си. „Преценката какво съм направил и какво мога - оставям на Конгреса, защото ние сме демокраична партия“, каза още Михаил Миков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5495 |16.01.2016 Карадайъ иска цялостен вот на недоверие към кабинета . 1| 5074 |13.01.2016 Миков: Ще бъдем още по-упорити в отстояването на интересите на българските граждани . 11| 5757 |21.12.2015 Миков: Радан Кънев не може да е опозиция . 0| 5068 |16.12.2015 Чавдар Георгиев: Постоянно има поводи за вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads