Реклама / Ads
44| 7755 |28.05.2012 ПОЛИТИКА

Р. Петков: Второ място на изборите е “смърт” за БСП

.
Румен Петков
Второто място на парламентарните избори догодина ще бъде своеобразна смърт за БСП. Това прогнозира по ТВ 7 червеният депутат Румен Петков.
 

 

Той акцентира, че именно заради това в столетницата са необходими спешни мерки за стабилизирането на партията и извеждането й на водещи позиции. Петков е категоричен, че пред лидера Сергей Станишев стоят сериозни проблеми, които трябва да бъдат решени по най-бърз начин.

 

По думите на Петков в момента БСП имала 5 684 организации на територията на цялата страна, а това била една много жалка цифра. В редица села социалистите нямали свои представители. В една трета от селищата на последните кметски избори БСП нямала кандидат за кмет.

 

Румен Петков бе категоричен още, че най-късно да ранната есен на тази година партията трябва да има готова рамка за управленски приоритети и коалиционна стратегия. Той не изключва възможността БСП да се коалира с партията на Меглена Кунева и с ДПС, но според него сътрудничеството с ГЕРБ вече е невъзможно.

 

Петков окачестви оттеглянето на Георги Първанов от лидерската битка за председател на БСП като умел и стратегически ход, а не като дезертьорство.

 

Първанов не допусна междуличностен сблъсък за сметка на партията. Той има място в БСП и  още години може да й бъде полезен, заяви екс вътрешният министър.

 

Гостът на Николай Бареков декларира, че нито той, нито привържениците на Първанов се чувстват  предадени от оттеглянето му от битката за лидерския пост.

 

БСП е показала, че за нея властта не е самоцел. За нас стабилността на държавата е въпрос над въпросите, обясни Петков.

 

Румен Петков иронично призова 25 май да бъде обявен също за национален празник, защото страната се освободила от присъствието на американския посланик Джеймс Уорлик. Той нарече американския дипломат “недоразумение”, а отстраняването му от поста окачестви като добро решение на САЩ и за отношенията на България.

 

Петков отново поиска Джеймс Уорлик да признае дали е употребявал наркотици и коментира, че ако се организира парад на наркоманите, може би Уорлик ще бъде на него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 8412 |07.03.2012 Р. Петков: Първанов най-става за шеф . 35| 6275 |04.03.2012 Р. Петков: И Първанов, и Станишев са нужни на БСП . 106| 9595 |27.02.2012 Р. Петков: На мижитурките и мишките казвам, че Първанов е доста нависоко . 97| 15547 |18.02.2012 Р. Петков: Сергей даде лош знак, не покани Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads