Реклама / Ads
17| 6941 |16.11.2018 ПОЛИТИКА

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и излизат на улицата

.
”Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и то губи тяхното доверие. Българите ясно осъзнават, че всички действия и извинения от тук нататък на властта имат една цел - да не загубят властта, с която са се сраснали.”
 

Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов, че президентът може да го критикува колкото си поиска.

 

Държавният глава обясни, че е много важно всяка власт, независимо дали сегашната, или следващата, ясно да разбере, че няма да може да управлява по досегашния начин.

 

"Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, но и с държавите около нас", добави Радев.

По думите му, проблем в държавата има и той е дълбок. Решение трябва да се търси от парламента.

 

Запитан как би отговорил на критиците си, които го смятат за подстрекател на протестите, Радев отбеляза, че протестите са закономерни и основателни и никой закон не забранява организиране на протестите.

 

Относно визията за развитието на държавата от страна на социалистите, държавният глава призова да не се бърка закон с визия. Той поясни, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в момент на изготвяне. "Г-жа Нинова като лидер на БСП поиска да ме запознае с тяхната "Визия за България".

"Аз съм готов да приема и лидера на ПП ГЕРБ и да изслушам и неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж", обясни Радев.

 

По отношение на Глобалния пакт за миграция на ООН, Радев отбеляза, че проблемът е глобален и пакт трябва да има, но текстовете му в никакъв случай не са в наш интерес. "Там има клаузи, които поставят в риск националния суверенитет, социалната система и вътрешния ред", посочи Радев и допълни, че България не трябва да подписва Пакта.

 

На въпрос дали би се извинил от твърденията си на публична лекция, че България е блато, държавният глава обясни, че не е казал това, а че трябва да се измъкне от блатото.

 

Радев посочи, че трябва да се предава правилно какво казва, защото иначе медиите попадат в графата на фалшивите новини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5159 |22.09.2018 Президентът Радев: Независимостта - пример как с воля народът става господар на съдбата си . 6| 16022 |20.09.2018 Румен Радев: Махат вътрешния министър заради „мърлява работа”, а предлагат главния секретар . 9| 8157 |10.09.2018 Президентът Радев: Трябва да се пази авторитета на Плевнелиев, когато той не знае как . 31| 8348 |10.09.2018 Плевнелиев пак остър към Радев: Във външната си политика е нула

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads