Реклама / Ads
37| 7535 |28.10.2011 ПОЛИТИКА

Станишев се нацупи, не бил целувач. А какъв е?

.
Сергей Станишев
Станишев се обидил на репликата на Борисов, че е сред тези, които се натискат да целуват Доган, за да спечелят благоволението му. Направо се нацупил като малко дете и веднага дал твърд отговор: „Аз не съм се целувал с г-н Доган, Бойко Борисов е”, коментира Станишев днес.
 
Според него Борисов подарявал кучета на тези, които цени и уважава. Такъв подарък били получили Обама, Путин, също и лидерът на ДПС Ахмед Доган. „Така че да не обяснява врели-некипели”, реплекира ядно Станишев.

Сергей Станишев е разбрал думите на премиера от сутрешното му участие в Нова тв буквално. Колко странно и нелепо.

Дали наистина лидерът на БСП не схваща намеците или не му отърва да признае това-онова от личната си биография и тази на партията, която ръководи все още.

Не е нужно да се връщаме много назад, за да дадем примери.

Патронът на Станишев – Георги Първанов стана президент благодарение на гласовете на ДПС. За да стане това, много теманета и прикляквания е имало, нали? Из коридорите на „Позитано” 20 отдавна се говори, че когато Първанов-Гоце се заселил на „Дондуков” 2, именно Доган настоял за негов заместник да бъде наложен Станишев. Защото бил мек и удобен. Дали Станишев е целувал ръка тогава, в буквалния смисъл, е без значение, защото в преносния това си е ибрикчийство и подгъзничество.

Когато след дълги дебати в стряскащата нощ, когато се сформираше правителството на тройната коалиция, Станишев бе на косъм от тотален срив – партиен и личен. „Спаси” го Доган. Онова правителство се случи именно с мандата на ДПС и Станишев да не се прави, че не помни. Без целуване тази работа не става. А и цената е огромна. Знаем, защото я платихме всички по схемата 8:5:3.  

По време на цялото управление на тройната коалиция Станишев бе толкова несръчен и нерешителен, че се налагаше „бащиците” Доган и Симеон да му наливат акъл периодично. Дърпането на уши, да използваме тази метафора, ставаше най-често в резиденция „Лозенец”.

В няколкото вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, някои от които дори основателни, Станишев играеше ролята на подгряваща група. Трепереше до последно дали Доган ще го подкрепи. Е, покрепи го, но срещу какво?

Въобще, Станишев да не се прави на голям юнак, защото не е. По-добре вместо да се цупи и репчи на Борисов, да мисли за бъдещето си след като Първанов се върне начело на БСП след месец-два. Не е ясно какво на кого ще трябва да целува тогава, за да излезе достойно от ситуацията.

Иначе Калфин и Данаилов може и да спечелят в неделя, но какво от това? Станишев не е проумял нещо много просто: тази победа ще е по-голям проблем за него и за партията му, отколкото за ГЕРБ.


Георги Кирков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6591 |15.09.2011 Цветанов: За разлика от Станишев Плевнелиев има стаж и биография . 36| 5663 |13.09.2011 С. Станишев щастлив, че Ст. Данаилов се съгласил за вице . 19| 7138 |12.09.2011 Станишев бесен, Първанов му пробутва Лечева . 98| 7033 |27.08.2011 Станишев в Жабокрек: ГЕРБ са арогантни, само БСП може да ги спре!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads