Реклама / Ads
30| 4689 |14.06.2023 ПОЛИТИКА

МВнР осъди пропагандата и дезинформацията на Митрофанова за военната помощ за Украйна

.
Министерството на външните работи осъди поведението на руската посланичка Елеонора Митрофанова и публикуваното от дипломатическото представителство на Кремъл обръщение, в което се изказват хипотези и предположения относно оказваната от България военна помощ.
 

“Република България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води”, посочват от МВнР. 

 

От там допълват, че помощта на България спрямо Украйна, се предоставя закономерно и се обуславя от съответните законови норми и правила, “като характерните за демократичния процес форми на общуване и отговорно поведение са несъвместими с каквото и да било изкривяване на информацията в общественото пространство. 

“Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности”ы допълват от външно министерство.

 

В неделя руската посланичка Елеонора Митрофанова публикува във Facebook профила на руското посолство у нас позиция, в която спекулира за изпращането на военна помощ за Украйна от България. Според дипломата на Кремъл “София упорито се придържа към антируските наративи” и “системно въвлича страната в конфликта в Украйна, независимо дали става дума за снабдяване на режима в Киев с боеприпаси или евентуалното изпращане на български контингент в зоната на военни действия”. 

 

Изпращането на български военнослужещи е тема, която блуждае в обществено-политическото пространство вече няколко месеца. Тя бе подхваната от партия “Възраждане” и БСП. Многократно обаче родните власти опровергаха, че страната ни планира да изпрати родни военнослужещи в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10350 |16.02.2023 Пълен обрат на Радев пред „Катимерини“, осъди остро ”незаконната и агресивна война на Русия” . 0| 7856 |15.04.2022 Константин Бачийски от ПП: След спецправосъдието идва ред за промяна на бухалката КПКОНПИ . 19| 3616 |14.02.2021 ПП „Републиканци за България“ представя политиките в сектор „Правосъдие“ . 24| 14701 |13.10.2020 Le Monde: Главният прокурор - недосегаемата фигура в българското правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads