Реклама / Ads
8| 5643 |29.08.2023 ПОЛИТИКА

Васил Терзиев VS. Георги Георгиев: Работата на председателя на СОС не е да влиза в интернет пехливански борби

.
Източник: Facebook
Виждам, че днес, в рамките на работния ден, господин Георги Валентинов Георгиев - председател на общинския съвет, е работил да чете мои постове във Фейсбук и да им отговаря. Той се е погрижил публикацията му да бъде добре оформена с червени удивителни, за да може да е графично по-забележима.
 

Защото очевидно не е успял през всичките тези години работа да се отличи с нещо друго, като например с работата, която е свършил като председател на Столичния общински съвет.

 

Това написа на личната си страница във Фейсбук кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев, който отговори на пост на председателя на СОС Георги Георгиев . Ето какво сподели още Терзиев: 

 

"Виждам също така, че ме кани да посетя представянето на новия бюджет на Столичната община, който e две РDF страници. За да се коментира един бюджет обаче, той трябва да бъде разписан както трябва. Като например, в бюджета да се публикува и дългосрочната прогноза за развитието на общината, което обвързва визията ни за града и инвестициите. Бюджет година за година е абсолютно против всяка добра практика за управление на структури, финансирани с обществен ресурс.

До момента, в който бюджетът на Столичната община не изглежда по този начин, той няма как да бъде нито прозрачен за гражданите, нито разбираем и достоен за комуникиране.

 

Поради тази причина, когато поемем управлението на София, най-сетне ще променим подготовката и представянето на бюджета. За да може да бъде обсъждан главно от гражданите, а не само от медии, които отразяват събитието. И най-важното - тези граждани ще имат достатъчно информация, за да могат да проведат едно истинско изслушване и да участват в истинска дискусия. 

 

Работата на председателя на общинския съвет не е да влиза в интернет пехливански борби с граждани, които критикуват работата му, нито да превърта нюзфийда на социалните мрежи. Поне не в работно време. Аз бих посъветвал господин Георги Валентинов Георгиев да се занимава с други неща по време на работния си ден, който е заплатен с данъците ни, а именно - да свърши нещо. А не да прави предизборна кампания пак с парите на софиянци.

 

Моята врата е винаги отворена за председателя на СОС, за да си поговорим за по-добрите практики за това как се прави бюджет".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9389 |26.08.2023 Григор Лилов: Васил Божков е дестабилизиращ политически фактор у нас . 12| 3658 |23.08.2023 Георги Лозанов: Убийството на Алексей Петров​​​​​​​ е доказателство с днешна дата, че преходът не е свършил . 4| 4537 |11.08.2023 Политологът Георги Киряков: Шарена картина след местните избори, ”Възраждане” няма изявени фигури за кмет . 19| 8899 |07.08.2023 Илиян Василев: Прекратяването на концесията на ”Росенец” поставя мина в полето на кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads