Реклама / Ads
17| 9505 |05.07.2023 ПОЛИТИКА

Весела Чернева: Някои от българските политици са “подхранвани” с пари от Русия

.
Весела Чернева: Патриотизъм е премиерът да е европеец
Това не е обикновена протоколна визита. Това е знак, че новото редовно правителство на България се разглежда от украинската страна като партньор, като правителсвто, с което може да се говори, на което Украйна може да се осланя”.
 

Това заяви в “Кой говори” по Дарик радио Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика.

 

Тя коментира изтеклата във вторник информация, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана на правителството.


От украинска гледна точка най-важното е подкрепата на България за кандидатура в НАТО, добави Чернева.

 

Тя припомни, че гаранциите за сигурност при влизане в Алианса, свързани с член пети, изискват новите членове да бъдат страни, в които в момента няма война и да са ясни териториалните им граници. Затова Украйна може да се присъедини чак когато войната приключи.


“Не е приятно да разказваме как в чужбина на някакви срещи ни гледат с презрение дори - заради български политици, които си играят със страховете на хората. Това не е уникален наш подход. Някои от тези политици са “подхранвани” с пари от Русия.

 

Други го правят, защото е лесно от страховете на хората да се прави дивидент. Българските избирателите предпочитат все пак проекти, които гледат напред”, уточни Чернева.

 

По думите ѝ “да бъде европеец като български министър-председател е най-висока форма на патриотизъм. Останалото са евтини опити за краткосрочни дивиденти”. 

 

Според нея идването на Зеленски е не само израз на надежда в новото българско правителство, а и опит на страната да свърши нещо много важно за данъкоплатеца.

 

А именно - да продаде руските реактори, предназначени за Белене. Никой не може да ги използва, с изключение на Украйна, каза тя. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7488 |14.02.2023 Зам.-министър Божков за Овчаров, Генов, Николов: Не само че в българската енергетика някои имат сестри, но имат и по 3-4 . 21| 28926 |26.11.2021 Весела Лечева: Странни имена от БСП участват в преговорите. Кой ги избра? . 23| 12669 |16.08.2021 Анализатор: Казусът с Кирил Петков и някои глупости в Конституцията . 7| 6405 |20.07.2021 Поетесата Маргарита Петкова: Новият парламент ще е като стария, нагли са някои политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads