Реклама / Ads
4| 12213 |28.03.2024 ПОЛИТИКА

"Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата

.
Русия
Полицията в Магаданска област задържа 75-годишен жител на село Ола, заподозрян в публично оправдаване на тероризма, съобщава регионалното управление на Министерството на вътрешните работи . Пенсионерът е задържан от служители на полицията и ФСБ със силовата подкрепа на SOBR. Директорът на New Holland напусна заради публикация на съпруга си във Facebook. Той написа: „Защо Крокус, а не Кремъл?“ Самият мъж е бил задържан на летище Пулково, когато се е опитвал да излети за Ереван.
 

Според полицията мъжът, чиято самоличност не се разкрива, е „публикувал съобщение в тематична група в месинджъра, одобряващо извършения терористичен акт“. Представител на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Магаданска област уточнява, че става дума за терористична атака в концертната зала на Crocus City Hall.

 

Във видеозапис, записан от полицията, задържаният казва, че е „направил глупост“, съжалява за казаното и се разкайва. Според него той е написал в коментарите към видеото, че „трябваше да убием повече паразитите“. Така наричаше посетителите на Крокус. Срещу жител на Магаданска област е образувано наказателно дело по член за оправдаване на тероризма, максималното наказание за което е седем години затвор. Мъжът е освободен с подписка.


След терористичната атака в Crocus няколко души бяха задържани в различни региони на Русия поради коментари за терористичната атака. В Башкортостан беше задържан блогърът Рустам Абсалямов , който е заподозрян в оправдаване на тероризма заради стрийм за терористичната атака в Крокус. По време на предаването, както съобщава Beware News, блогърът призова за „взривяване на Москва“.

 

В Санкт Петербург бяха повдигнати обвинения за оправдаване на тероризма срещу 26-годишен гражданин на Таджикистан, публикувал коментари под новините за терористичната атака в Крокус.

 

В района на Липецк беше задържана майка на участник във войната , която в поток сравни убитите в Крокус с убитите по време на обстрела на Белгород. Полицията проверява .

 

В Нижни Новгород полицията състави административен протокол срещу родителите на 15-годишна ученичка, която заяви на видео, че заради терористичната атака в Крокус не е трябвало да ходи в Москва, което означава, че „може продължавайте да пиете."

 

В Санкт Петербург  декораторът Николай Конашенко беше арестуван по обвинение в оправдаване на тероризма , който написа във Facebook: „Защо Крокус, а не Кремъл?“ Конашенок е съпруг на бившия генерален директор на проекта New Holland Роксана Шатуновская, която напусна след негови коментари за терористичната атака.


Медуза, превод ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11139 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3456 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3735 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10707 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads