Реклама / Ads
0| 4572 |04.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 октомври

.
Правят конференция за работните места и кризата; провежда се Балканско изложение на игралната и развлекателната индустрия; извънредно заседание на министрите на земеделието на ЕС.
 

В 10.30 часа, в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен, на академик Ангел Ангелов. В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи наградата “Джон Атанасов” за 2009 г.

Двудневна международна конференция на високо равнище на тема “Работните места и кризата – ответни действия на европа чрез политиките” организират Икономическият и социален съвет на България и Европейският икономически и социален комитет в София. Конференцията ще започне от 10.00 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде гост от 11.00 часа на откриването на учебната година в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Енергийна диверсификация и енергийна сигурност” е темата на кръгла маса в Народното събрание. Форумът, който ще започне в 11.00 часа в зала „Изток” на парламента, е организиран от Центъра за изследване на демокрацията в сътрудничество с Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм на Народното събрание.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Методиев – Пилето. Освен Методиев по делото са подсъдими Димитър Димитров, Първан Костадинов, Владимир Нешев, Иван Петков, Светозар Първанов, Симеон Трайков, Димитър Държанлиев, Никола Дурков, Димитър Илиев, Михаил Георгиев, Ангел Ангелов, Виолета Гогова, Александър Йотов, Кристиан Бойчев, Здравко Дечев и Пламен Димитров. Всички те са обвинени за престъпление по член 242 от Наказателния кодекс – нарушения на митниченския закон. Делото ще се гледа от 9 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Ангелина Димитрова, съпруга на Константин Димитров – Косьо Самоковеца. Димитрова е обвинена по член 242 от Наказателния кодекс. В обвинителния акт е записано, че е внесла контрабандни стоки за близо 700 хиляди лева през 2000 година. Делото ще се гледа от 9,30 часа.

Висшият ислямски институт в София ще открие тържествено новата учебна година.
Откриването ще се състои от 10:00 ч. в сградата на Висшият ислямски институт в квартал „Враждебна”, ул. „57-ма” №6.

В 10.00 ч. е официалното откриване на академичната 2009/2010 година на българо-холандската бакалавърска програма по Управление и консултации в международния туризъм (International Tourism and Management Consultancy). На откриването ще присъстват Светлана Ломева, заместник министър на образованието, младежта и науката на Република България и Негово превъзходителство посланикът на Кралство Холандия в България г-н Карел ван Кестерен. Мястото на откриването е в София, ул.”Чипровци” 7 – Център за дистанционно обучение на Международно висше бизнес училище.

В 12.00ч. в София Прес ще се проведе пресконференция на тема: „100 години Тодор Колев“ - шоу-спектакъл на големия български актьор.

Заместник-министърът на правосъдието Христо Ангелов ще открие в 13 ч. в зала №1 на хотел „Родина” конференция по проект „Въвеждане на корекционни и терапевтични програми за работа с непълнолетни правонарушители в поправителен дом – гр. Бойчиновци”.

ВСС инициира обществено обсъждане на проекта за Наредба за показателите и реда за атестиране на съдия, прокурор,следовател,административен ръководител и заместник на административния ръководител.
Дискусията ще се проведе от 10.00 часа, зала 201 в Националния институт по правосъдие, ул.” Екзарх Йосиф” № 14 .

В София ще се проведе Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE). Изложението и конференцията ще бъдат официално открити в сградата на Интер Експо и Конгресен Център. Началният час на откриване на конференцията е 9.50 ч., а на изложението – 12.00 ч. От 13.30 до 14.30 часа на 5 октомври 2009 г. е предвидена пресконференция за журналистите, желаещи да отразят двата форума, която ще се проведе в зала „Мусала”.

От 11.00 часа, в залата на Община Кюстендил ще се проведе среща на тема „Програма за превенция срещу грипна епидемия през есенно-зимния период”.

Председателят на парламента Цецка Цачева ще присъства на отбелязването на 35-та годишнина на Медицинския университет – Плевен. Тържествено честване е от 18.00 часа в Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен. Цецка Цачева ще връчи почетен плакет „130 години Народно събрание” на ректора на университета проф. Григор Горчев.

Община Стара Загора отбелязва своя празник. В 9.30 часа в Катедрален храм „Св. Димитър” ще бъде отслужена литургия от Негово високо преосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. От 10.00 часа ще се състои официалното вдигане на знамената. След това ще се проведе шествие, в което ще участват всички училища, културни институции в града.

Учебната година на Подготвителния курс по български език за медицински специалности в Медицински университет – Варна, ще бъде открита в 9:00 часа в аудитория №4 на І-я етаж в МУ – Варна.

Извънредно заседание на министрите на земеделието на ЕС ще се проведе в Брюксел като единствена точка, която ще бъде разгледана на заседанието е кризата в млечния сектор.

Председателят и заместник председателят на ПП „Ред, законност и справедливост” - Яне Янев и Димитър Абаджиев ще бъдат участници в 126–та редовна годишна конференция на Консервативната партия на Великобритания. Форумът ще се състои от 5 до 8 октомври в Манчестър.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4060 |01.10.2009 Предстоящо на 2 октомври . 0| 4096 |30.09.2009 Предстоящо на 1 октомври . 0| 4462 |29.09.2009 Предстоящо на 30 септември . 0| 4117 |28.09.2009 Предстоящо на 29 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads