Реклама / Ads
0| 4240 |01.01.2018 СВЯТ

10 души са убити по време на протестите в Иран

.
Източник: БГНЕС
Иранската държавна телевизия съобщи, че 10 души са били убити по време на протестите в страната, без да дава подробности.
 

 По-рано ирански депутат обяви, че двама протестиращи са били убити, а други са били ранени по време на протестна демонстрация в югозападната част на страната, което става на фона на разразилите се из цялата страна протести срещу икономическата политиката на правителството, като не липсват и политически мотиви, съобщава "Асошиейтед прес" и Нюз. бг.

 

Хедайатолах Хадеди, който е депутат от град Изех, уточни, че двамата са били убити снощи. Пу думите му, причината за смъртта засега не е известна. Мнозина жители на Изех, който се намира на около 455 км югозападно от столицата Техеран, разполагат с ловни пушки по домовете си.

 

Двама протестиращи бяха убити по време на протест в западната част на Иран в събота вечерта. Протестите в Иран започнаха в четвъртък в град Машад заради икономически проблеми, по-конкретно нарасналите разходи за живот, като се разраснаха и в няколко други града. Стотици хора бяха арестувани.

 

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи критика действията на иранските власти, които блокираха достъпа до месинджъра Telegram и социалната мрежа Instagram заради антиправителствените протести в страната, предадоха информационните агенции.

 

"Иран, държавата номер едно сред спонсориращите тероризма, с многобройни нарушения на човешките права, случващи се ежечасно, сега спря достъпа до интернет, за да не могат мирните демонстранти да комуникират. Това не е добре!" - написа американският президент през тази нощ в социалната мрежа Twitter.

 

Малко по-късно Белият дом разпространи изявление, в което се казва, че гласовете на иранците заслужават да бъдат чути. "Призоваваме всички страни да уважават правото на свободно изразяване на мнения и да се въздържат от всякакви действия, благоприятстващи цензурата." - се казва в документа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4938 |28.12.2017 Атентат в Кабул посред церемония за 38-ата годишнина от инванзията на СССР: 40 убити, 30 ранени . 0| 3899 |21.12.2017 Повече от 11 000 хуси са убити за 3 месеца в Йемен . 0| 4664 |17.12.2017 Атентат в църква в Пакистан: най-малко 5-ма са убити, а 20 са ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads